«Είμαστε καλύτερη ομάδα από την Λιθουανία»

«Είμαστε καλύτερη ομάδα από την Λιθουανία», τόνισε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μετά την νίκη της Εθνικής Εφήβων επί της Γαλλίας και εν όψει του σημερινού (1/8, 21:15) ημιτελικού του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U18 του Βόλου.

«Ήταν πολύ σημαντικό για μας το αμυντικό κομμάτι, ώστε να σταματήσουμε το τρανζίσιον της Γαλλίας», σχολίασε αρχικά ο κόουτς της ελληνικής ομάδας σχετικά με την σημερινή νίκη και στην συνέχεια επισήμανε: «Δεχθήκαμε μόλις 10 πόντους στο ανοιχτό γήπεδο και παίξαμε καταπληκτική άμυνα στο πέντε εναντίον πέντε, με στυλοβάτη τον Παπαγιάννη. Όταν είναι συγκεντρωμένος στην άμυνα, είναι ο καλύτερος αμυντικός της Ευρώπης. Βάλαμε κάποια σουτ που μας έλειψαν νωρίτερα και ελέγξαμε πλήρως το παιχνίδι. Σε ένα τέτοιο τουρνουά όλα εξελίσσονται πολύ γρήγορα, δεν σκέφτεσαι το ταβάνι ή τον ουρανό. Παίζεις κι αν κερδίσεις προχωράς».

«Το πιο σημαντικό σε αυτές τις ηλικίες είναι ο χαρακτήρας που διαμορφώνουν αυτά τα παιδιά σε δύσκολες συνθήκες», εξήγησε ο Παπαθεοδώρου και παρατήρησε: «Ο ημιτελικός είναι πολύ σημαντικό πράγμα, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι μετράμε τις δυνάμεις των παιδιών μας απέναντι στους καλύτερους της Ευρώπης και βλέπουμε τις ικανότητες και τη βελτίωσή τους».

Ο προπονητής της Εθνικής Εφήβων εξέφρασε την πίστη και την αισιοδοξία του για τον αυριανό ημιτελικό: «Το τουρνουά είναι πολύ ισορροπημένο. Είδαμε ότι οι δύο ομάδες που μας κέρδισαν είναι στα ημιτελικά. Ξέρουμε καλά τη Λιθουανία, μας ξέρουν κι αυτοί. Θεωρώ πως είμαστε καλύτερη ομάδα από τη Λιθουανία και το σημαντικό είναι να έχουμε ψυχικά αποθέματα. Δεν υπάρχει χρόνος μπροστά μας. Πρέπει να συγκεντρωθούμε, να χαλαρώσουμε, να ηρεμήσουμε και θέλω να πιστεύω πως θα έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα και αύριο».

Σχετικά άρθρα