Βελγικό μοντέλο προτείνει ο ΠΑΟ στη Λίγκα

Στον Παναθηναϊκό θέλοντας να υπάρξει αύξηση του ενδιαφέροντος του πρωταθλήματος της Super League προτείνουν τη διεξαγωγή πλέι οφ με τη συμμετοχή και του πρώτου της βαθμολογίας αλλά και πλέι άουτ για τον υποβιβασμό. Οι Πράσινοι κατέθεσαν τις σχετικές προτάσεις τους στη διοργανώτρια αρχή ενόψει της επόμενης συνεδρίασης που έχει θέμα και την προκήρυξη του πρωταθλήματος.
Από το Τριφύλλι ουσιαστικά προτείνουν να εφαρμοστεί το βελγικό μοντέλο προκειμένου μέχρι τέλους να υπάρχουν ελάχιστες αδιάφορες ομάδες. Επίσης θέτουν ζήτημα διαφάνειας και θέσπισης κανόνων ως προς τους παρατηρητές αγώνων αλλά και τα ρόστερ των ομάδων.
Αναλυτικά οι προτάσεις του Παναθηναϊκού:
– Διεξαγωγή πλέι οφ με συμμετοχή των τεσσάρων πρώτων ομάδων του βαθμολογικού πίνακα (θέσεις 1-4) μετά το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος (μετά το πέρας των 30 αγωνιστικών). Ένας όμιλος τεσσάρων ομάδων, με τις ομάδες να παίζουν μεταξύ τους εντός και εκτός έδρας, αρχίζοντας με τους βαθμούς που συγκέντρωσαν κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου διαιρώντας δια του δύο.
– Διεξαγωγή πλέι άουτ με συμμετοχή των τεσσάρων τελευταίων ομάδων του βαθμολογικού πίνακα (θέσεις 13-16) μετά το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος (μετά το πέρας των 30 αγωνιστικών). Ένας όμιλος τεσσάρων ομάδων, με τις ομάδες να παίζουν μεταξύ τους εντός και εκτός έδρας, αρχίζοντας με τους βαθμούς που συγκέντρωσαν κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου διαιρώντας δια του δύο.
– Θεσμοθέτηση διαδικασιών σχετικά με τους παρατηρητές αγώνων διότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα πλαίσιο γύρω από το οποίο κινείται η Super League σχετικά με τους παρατηρητές. Είναι επιτακτική ανάγκη την άμεση θεσμοθέτηση και εφαρμογή ενός πλαισίου και προτείνει ένα σχέδιο κανονισμού, θέτοντας το ως βάση συζήτησης εντός του Συνεταιρισμού με αίτημα ψήφισής του πριν από την έναρξη της επικείμενης νέας ποδοσφαιρικής περιόδου.
– Εναρμονισμός της προκήρυξης στις διατάξεις περί περιορισμού στον αριθμό ποδοσφαιριστών του ρόστερ κάθε ομάδας (πρώτος χρόνος μέχρι 27 παίκτες άνω των 21 ετών και όσους θέλει στις μικρότερες ηλικίες, δεύτερος έως 26 και τρίτος μέχρι 25), επί τη βάσει της πρότασης που ήδη έχει υποβάλει η ΠΑΕ στη Super League στις 13.07 και συζητήθηκε σε επιτροπή του Συνεταιρισμού.

Σχετικά άρθρα