Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Δείτε το νέο χαρτονόμισμα των 5 ευρώ!
Δείτε το νέο χαρτονόμισμα των 5 ευρώ! thumbnail

Δείτε το νέο χαρτονόμισμα των 5 ευρώ!

Το 5ευρω αλλάζει. Για μας πάλι, δεν αλλάζει τίποτα…

Νέο χαρτονόμισμα των 5 ευρώ αναμένεται να κυκλοφορήσει αύριο με τα κύρια χρώματα να παραμένουν όπως στο παλιό αλλά με επιπρόσθετες πρόνοιες πάνω του, ώστε να είναι πιο δύσκολη η παραχάραξη.

Στην επιφάνεια του θα υπάρχει το όνομα του νομίσματος στα ελληνικά και στα λατινικά αλλά πλέον και σε κυριλικούς χαρακτήρες, λόγω της ένταξης της Βουλγαρίας στη ζώνη του ευρώ. Ο χάρτης που θα εικονίζεται στο νέο χαρτονόμισμα θα περιλαμβάνει Κύπρο και Μάλτα. Συμφωνά με το σάιτ της Ημερησίας, θα υπάρχουν επίσης τα αρχικά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σε εννέα παραλλαγές, ανάλογα με τη γλώσσα, π.χ. ΕΖΒ και για τα γερμανικά, BCE για τα μαλτέζικα κτλ.   Σταδιακά θα αλλάξουν όλα τα χαρτονομίσματα του ευρώ, κυρίως για λόγους ασφαλείας, έχοντας "χρώμα" ελληνικής μυθολογίας. Η νέα σειρά των χαρτονομισμάτων έχει τίτλο "Ευρώπη".  Τα νέα χαρτονομίσματα θα τεθούν σε κυκλοφορία με αύξουσα σειρά. Επομένως, μετά το τραπεζογραμμάτιο των 5 ευρώ θα ακολουθήσει το νέο τραπεζογραμμάτιο των 10 ευρώ. Όταν όλα τα νέα χαρτονομίσματα θα έχουν κυκλοφορήσει, θα συνυπάρξουν για κάποιο καιρό με τα τωρινά, τα οποία κυκλοφόρησαν πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2002. Τα παλιά χαρτονομίσματα θα αποσυρθούν σταδιακά.

Πηγή: www.lifo.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X