Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Στις 17 Αυγούστου συμφωνία στη Βουλή
Στις 17 Αυγούστου συμφωνία στη Βουλή thumbnail

Στις 17 Αυγούστου συμφωνία στη Βουλή

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

 


Επιμένει η κυβέρνηση για συμφωνία έως τις 20 Αυγούστου με τους δανειστές, παρά τις προσπάθειες ακραίων κύκλων να μην υπάρξει συμφωνία:

«Στις 17 Αυγούστου η συμφωνία θα έρθει στη Βουλή, ο στόχος της κυβέρνησης δεν έχει αλλάξει στο παραμικρό» τονίζουν αρμόδιες πηγές της διαπραγματευτικής ομάδας στον Real.gr.

Το Μέγαρο Μαξίμου επιδιώκει συμφωνία έως τις 15 Αυγούστου, προκειμένου στις 17 να ψηφιστεί στο Κοινοβούλιο και εν συνεχεία στα Κοινοβούλια των άλλων χωρών, προκειμένου έως τις 20 Αυγούστου να εκταμιευτούν 24 δισ. ευρώ από τους δανειστές.
 
Εξ αυτών 10 δισ. θα χρησιμοποιηθούν ως πρώτο πακέτο για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, 3,2 δισ. για αποπληρωμή της δόσης προς το ΕΚΤ και 3 δισ. ευρώ για αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων χρεών του δημοσίου προς τους ιδιώτες. 

Επίσης 7,2 δισ. ευρώ περίπου θα επιστραφούν αφού είχαν δοθεί από τους δανειστές με τη γέφυρα που υπήρξε μετά την τελευταία Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει προγραμματισμένη συνεδρίαση του Eurogroup στις 11 Αυγούστου. Εάν μέχρι τότε δεν υπάρχουν αποτελέσματα, είναι πολύ πιθανόν, να χρειαστεί νέα, έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup, εφόσον εν τω μεταξύ υπάρξει συμφωνία.

Εντός της εβδομάδας, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr, θα υπάρξει νέα συνάντηση Τσακαλώτου-Σταθάκη με τους επικεφαλής των θεσμών προκειμένου να επιλύσουν ότι έχει απομείνει ως εκκρεμότητα από τα τεχνικά κλιμάκια.

 

Πηγή: real.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X