Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Tοξικά απόβλητα στο κέντρο της Αθήνας;
Tοξικά απόβλητα στο κέντρο της Αθήνας; thumbnail

Tοξικά απόβλητα στο κέντρο της Αθήνας;

Μια ολόκληρη δεκαετία οι κάτοικοι του Βοτανικού ζούσαν δίπλα σε 500 τόνους τοξικών αποβλήτων για τα οποία έπρεπε να κάνουν αμέτρητες γραπτές εκκλήσεις προκειμένου να απομακρυνθούν.

Ο λόγος για ένα εργοστάσιο παραγωγής απορρυπαντικών που πτώχευσε πριν από δέκα χρόνια, όμως μέσα στο κτίριο παρέμεναν οι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούσε για να κατασκευάσει τα προϊόντα του.

"Το πρόβλημα είχε αρχίσει τα τελευταία πέντε χρόνια να γίνεται ιδιαίτερα έντονο", δήλωσε στο newpost ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Ανδρέας Βαρελάς.

"Είχαμε κάνει δεκάδες εκκλήσεις κι εμείς με τη σειρά μας στην αποκεντρωμένη διοίκηση αλλά η μόνιμη επωδός ήταν πως δεν υπάρχουν χρήματα για την απομάκρυνσή τους. Τελικά δώσαμε εμείς χρήματα από τα κονδύλια του Δήμου Αθηναίων για την καθαριότητα", προσθέτει ο αντιδήμαρχος.

Μετά από διαδικασία διαγωνισμού η εταιρεία διαχείρισης τοξικών αποβλήτων που μειοδότησε έλαβε 70.000 ευρώ προκειμένου να "φορτώσει" τα επικίνδυνα αυτά απόβλητα. Θα τα μεταφέρει σε μονάδα επεξεργασίας στον Ασπρόπυργο. Από εκεί, όσα διαπιστωθούν ότι δεν είναι επεξεργάσιμα θα μεταφερθούν για απόρριψη στο Βέλγιο και τη Γερμανία.

Πηγή: www.iefimerida.gr

 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X