Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Τι θέλουν οι Κινέζοι και ήρθαν στην ΕΡΤ; Η συνάντηση με τον Τσακνή
Τι θέλουν οι Κινέζοι και ήρθαν στην ΕΡΤ; Η συνάντηση με τον Τσακνή thumbnail

Τι θέλουν οι Κινέζοι και ήρθαν στην ΕΡΤ; Η συνάντηση με τον Τσακνή

Σε θερμό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση μεταξύ της Κινέζας υφυπουργού, αρμόδιας για θέματα Ραδιοτηλεόρασης, κυρίας Λι Κιούφανγκ, του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ. Λευτέρη Κρέτσου και του προέδρου της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή, στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας.

Η κυρία Λι Κιούφανγκ εξέφρασε έντονο ενδιαφέρον για θεσμικά ζητήματα της ελληνικής ραδιοτηλεοπτικής αγοράς και πιο συγκεκριμένα για τη λειτουργία και το ρόλο της ΕΡΤ Α.Ε.

Ο κ. Κρέτσος ενημέρωσε την υφυπουργό για την πολιτική της κυβέρνησης σε σχέση με τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού πεδίου, τη δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου Επικοινωνιακής Πολιτικής, Μητρώου on-line Μέσων Ενημέρωσης και Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων.

«Η σημερινή συνάντηση αποτελεί το πρώτο βήμα για τη συνέχιση μιας σημαντικής συνεργασίας μεταξύ της ΕΡΤ και της CCTV, η οποία διακόπηκε βίαια με το κλείσιμο της ΕΡΤ τον Ιούνιο του 2013», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Διονύσης Τσακνής.

Στη συνάντηση συζητήθηκε το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ της ΕΡΤ Α.Ε. και του CCTV στους τομείς της ανταλλαγής προγραμμάτων με έμφαση στις ειδήσεις και στον πολιτισμό, αλλά και στις διμερείς συμπαραγωγές.

Στη συνέχεια, αναμένεται να υπογραφεί πρωτόκολλο ανάμεσα στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και στο αρμόδιο κινεζικό υφυπουργείο, καθώς και αντίστοιχα πρωτόκολλα ανάμεσα στην ΕΡΤ Α.Ε. και στο CCTV και την Κινεζική Κρατική Ραδιοφωνία.


Πηγή: real.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X