Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Ήθελε να βλέπει το γιο να κάνει έρωτα με τη μητέρα
Ήθελε να βλέπει το γιο να κάνει έρωτα με τη μητέρα thumbnail

Ήθελε να βλέπει το γιο να κάνει έρωτα με τη μητέρα

Ζευγάρι Ελλήνων στην Πάτρα, ηλικίας 40 ετών, συνελήφθησαν μετά από επιχείρηση της αστυνομίας, διότι σύμφωνα με καταγγελία συγγενικού προσώπου, κακοποιούσαν σεξουαλικά τα τρία από τα τέσσερα παιδιά τους, επί οκτώ χρόνια!  Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση έχουν μείνει άναυδοι από τις τερατώδεις πράξεις του πατέρα που φέρεται ο «πρωταγωνιστής» της υπόθεσης.

Ο πατέρας παρακολουθούσε τις συνευρέσεις του γιο με τη μητέρα!

Η καταγγελία προήλθε από συγγενικό πρόσωπο της οικογένειας. Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση έχουν μείνει άναυδοι από τις αρρωστημένες πράξεις του 40χρονου που φέρεται ο «πρωταγωνιστής» της υπόθεσης. Κατά μια πληροφορία η καταγγελία έγινε από ένα από τα θύματα αλλά κάτι τέτοιο έως αυτή την ώρα δεν επιβεβαιώνεται. Οι αρχές, όπως γράψαμε και νωρίτερα, είναι ιδιαίτερα φειδωλές στην παροχή πληροφοριών.

 Η «δράση» του 40χρονου, σύμφωνα με την καταγγελία, δεν σταματούσε εδώ αλλά έβαζε τον γιό του να συνευρίσκεται ερωτικά (!) με την μητέρα του και εκείνος παρακολουθούσε. Αν ευσταθεί η καταγγελία, την οποία εξετάζει ήδη η Ασφάλεια, τότε μιλάμε για πρωτοφανή περίπτωση ψυχοπάθειας που ανάλογη της δεν έχει υπάρξει στα τοπικά χρονικά.

Η συνεργάτιδά μας, παιδοψυχίατρος Μερσύνη Αρμενάκα σχολιάζει το πρωτοφανές περιστατικό.

Η είδηση αυτή είναι συγκλονιστική και αποτρόπαιη.Σε μια τέτοια περίπτωση θα αναμιχθούν η δικαιοσύνη, η αστυνομία,οι κοινωνικές υπηρεσίες, Παιδοψυχίατροι,ιατροδικαστές και πραγματογνώμονες της  ψυχίατροδικαστικής.

Είναι δύσκολο να κάνουμε προβλέψεις και εικασίες σε μια περίπτωση  σεξουαλικής κακοποίησης μέσα στην οικογένεια.  Διαφαίνεται όμως ότι και άλλες μορφής κακοποίησης όπως ψυχολογική και πιθανά σωματική συνυπήρχαν για χρόνια σε αυτή την οικογένεια.

Σίγουρα θα γίνει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη σε όλα τα μέλη της οικογένειας και ιδιαίτερη ανάλυση του τύπου προσωπικότητας των δυο γονιών.Σημαντικη  θα ειναι η  ανάλυση των δυναμικών της οικογένειας και το πρίσμα στο οποίο συμμετείχε η μητέρα με την θέληση της ή μη στις αιμομικτικές σχέσεις.

 Τα παιδιά θα χρειαστούν σταθερή και  χρόνια Παιδοψυχιατρική  παρακολούθηση υπό αυτές τις συνθήκες.Η επιβάρυνση από την κακοποίηση ειναι μεγαλύτερη εφόσον είναι χρόνια και συστηματική. Συνήθως οι οικογένειες αυτές είναι πολύ κλειστές με κλίμα τρομοκρατίας έτσι ώστε να διασφαλίζονται τα μυστικά τους .

Το πιο δραματικό πρόσωπο αποτελεί το παιδί που εξαναγκαζόταν να εχει αιμομικτικές σχέσεις με την μητέρα του υπό την επίβλεψη του πατέρα. Αυτο το παιδί θα ειναι πολυ δύσκολο να βρει ισορροπία με τον εαυτό του μέσα από τέτοια συγκρουόμενα συναισθήματα καθώς είχε θέση θύτη και θύματος.Αυτός ο πατέρας – τέρας σίγουρα εκμεταλευόταν τα αισθήματα ηδονής κατά την διάρκεια της σεξουαλικής πράξης,ακόμα και αναγκαστικής, του παιδιού και της συζύγου του ώστε να ενοχοποιήσει δευτερογενώς τα θύματα .

Σε μια τέτοια οικογένεια τα μέλη αισθάνονται ανυπεράσπιστα καθώς δεν είχαν σε κανένα να προσφύγουν για προστασία.Ευτυχώς βρέθηκε κάποιος να ανακόψει τον φαύλο κύκλο της κακοποίησης.Εδώ πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες στο σχολείο και  σε όσους είχαν επαφή με τα παιδιά που δεν ασχολήθηκαν με τα σημάδια της βίας στην οικογένεια.

Τα παιδιά που κακοποιούνται συνήθως έχουν κακές σχολικές επιδόσεις, μπορεί να φαίνονται και νοητικά καθυστερημένα ,είτε είναι τρομαγμένα και αποσυρμένα χωρίς φίλους ή έχουν πολύ επιθετική συμπεριφορά σε συμμαθητές και δημιουργούν προβλήματα .

Η εξέλιξη των παιδιών διαφέρει ανάλογα με την σοβαρότητα και τη χρονιότητα της κακοποίησης που σε την περίπτωση μας είναι ακραίες.Τα παιδιά αυτά μπορεί να έχουν προβλήματα προσαρμογής ,συναισθηματικά,αγχώδες διαταραχές κ.α.Σημαντικό είναι να έχουν μια σταθερή ψυχοθεραπευτική σχέση ώστε να απενοχοποιηθούν και να κόψουν τον κύκλο της βίας ώστε να μην το επαναλάβουν στην μετέπειτα ζωή τους επειδή μόνο αυτά ήταν τα  βιώματα  στην οικογένεια τους.

Το κράτος και τα Μ.Μ.Ε. πρέπει να προσέξουν ώστε να μην στοχοποιηθούν περαιτέρω αυτά τα παιδιά από τον μικρόκοσμο της περιοχής τους όπως και να βρεθεί κατάλληλος χώρος που θα μείνουν μαζί και να μην  χωρισθούν .Καλό θα ήταν να βρισκόταν κάποιο συγγενικό άτομο να τα φροντίσει ή να βρεθεί κατάλληλη ανάδοχη  οικογένεια και όχι κάποιο ίδρυμα όπου  θα τα επιβαρύνει επιπλέον  με άλλα ζητήματα.

 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X