Στο τραπέζι τα «καυτά» ζητήματα

Ο «μαραθώνιος» των επαφών της ελληνικής κυβέρνησης και των εκπροσώπων των δανειστών συνεχίζεται και σήμερα με στόχο την άρση των αποκλίσεων, που διαπιστώνουν οι εκπρόσωποι των δανειστών, προκειμένου μέχρι το τέλος της εβδομάδας να ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος των συζητήσεων για το νέο ελληνικό πρόγραμμα.
Οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης θα συναντηθούν και πάλι με την «τετράδα» των Ντέλια Βελκουλέσκου, Ντεκλάν Κοστέλο, Νίκολα Τζιαμαρόλι και Ράσμους Ρέφερ στις 11.30 το πρωί, προκειμένου να συνεχιστούν οι επαφές και να γίνει σύνοψη του α΄ κύκλου των συζητήσεων. Με βάση, επίσης, τον σημερινό προγραμματισμό, στις 15:30 θα υπάρξουν επαφές για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, ενώ στις 17:30 θα συζητηθούν θέματα Δικαιοσύνης.
Πεποίθηση της ελληνικής πλευράς είναι ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα υπάρξει επιτυχής κατάληξη στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους.
Το κλίμα που επικρατεί στην ελληνική κυβέρνηση φαίνεται να συμμερίζεται εν μέρει και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που εμφανίζεται ικανοποιημένη από την ταχύτητα στις συζητήσεις.
Ωστόσο, στην κομισιόν υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει η ελληνική πλευρά, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις μέχρι το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου.
Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο Real.gr

Σχετικά άρθρα