Ένας Αργεντινός «μαέστρος» στο λιμάνι (videos)

Διαβάστε ακόμα: Κοντά σε Καμπιάσο ο Ουμπιακός
Γεννημένος στις 18 Αυγούστου 1980, ο Esteban Cambiasso Matías Deleau είναι γνωστός με το παρατσούκλι “Cuchu” που στην ισπανική αργκό σημαίνει.. γέρος.
Ο Αργεντινός είναι χορτασμένος από τίτλους καθώς έχει στην… πλάτη του είκοσι τρείς σε διάφορες διοργανώσεις. Είναι ο τρίτος Αργεντινός ποδοσφαιριστής με τους περισσότερους τίτλους στην καριέρα του, πίσω από τον Αλφρέδο Ντι Στέφανο και τον Λιονέλ Μέσι. Η πλειονότητα των τίτλων του κατακτήθηκαν κατά τη διάρκεια της δεκαετούς παρουσίας του στην Ίντερ. Μεταξύ αυτών πέντε πρωταθλήματα και το Τσάμπιονς Λιγκ του 2010.
Ξεκίνησε την επαγγελματική καριέρα του με την Αρχεντίνος Τζούνιορς το 1995, συνέχισε στη Ρεάλ Μαδρίτης το 1996 μαζί με τον αδελφό του Νίκολας Καμπιάσο. Το 1998, επέστρεψε στην Αργεντινή, όπου έπαιξε για τρία χρόνια με την Ιντεπεντιέντε και έναν με Ρίβερ Πλέιτ. Επέστρεψε στη Ρεάλ Μαδρίτης το 2002 και τη βοήθησε να κατακτήσει το UEFA Super Cup, και το Διηπειρωτικό Κύπελλο το 2002, το πρωτάθλημα και το Σούπερ Καπ Ισπανίας το 2003, φθάνοντας μέχρι τα ημιτελικά του UEFA Champions League εκείνη την εποχή. Ο Καμπιάσο έφτασε στον τελικό του Copa del Rey την επόμενη σεζόν.
Τον Ιούλιο του 2004, υπέγραψε στην Ίντερ και την πρώτη σεζόν πανηγύρισε το Coppa Italia. Αγωνιζόταν ως αμυντικός χαφ μαζί με τον Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν.Στις 23 Μαρτίου του 2009, ανακοινώθηκε ότι η Ιντερ και ο Καμπιάσο συμφώνησαν για την ανανέωση του συμβολαίου τουμέχρι το 2014. Την περίοδο 2009-10 πανηγύρισε την κατάκτηση του Champions League.

Στις 28 Αυγούστου του 2014 υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτους με την νεοφώτιστη Λέστερ καθώς είχε μείνει ελεύθερος από την Ίντερ. Στις 18 Μαΐου 2015 πήρε το βραβείο του Παίκτη της Χρονιάς ύστερα από ψηφοφορία των οπαδών της Λέστερ και πανηγύρισε την παραμονή της.Πριν από λίγες ημέρες αποκάλυψε τη «λατρεία» του στον Μάικλ Τζόρνταν. Συγκεκριμένα, ο Αργεντινός δήλωσε στην Telegraph: «Αγαπώ το μπάσκετ και τον Μάικλ Τζόρνταν. Πάντα θυμάμαι την απάντησή του, όταν τον ρώτησε ένας δημοσιογράφος γιατί παίρνει πάντα το τελευταίο σουτ και δεν το χάνει ποτέ. Απάντησε λέγοντας ότι πάντα ήταν σίγουρος πως θα σκοράρει. Νομίζω πως χρειαζόμαστε αυτή ακριβώς τη νοοτροπία. Θα τα καταφέρουμε».

Η Λέστερ κατάφερε τελικά να σωθεί και να τερματίσει στην 14η θέση της Premier League, με την σημαντική συμβολή του ίδιου στα τελευταία κρίσιμα παιχνίδια. Σίγουρα, οι φίλαθλοι των «αλεπούδων», θα θυμούνται για χρόνια ότι είχαν στην ομάδα τους έναν αθλητή και μια προσωπικότητα του βεληνεκούς του Καμπιάσο. Αυτό αποτελεί από μόνο του παρακαταθήκη για τον σύλλογο στο μέλλον.«Είναι κάτι σαν μαέστρος. Στο κέντρο του γηπέδου, μπορεί να δει τι γίνεται. Μπορεί να πει στους υπολοιπους που να πάνε», είχε δηλώσει ο πρώην συμπαίκτης του στην Λέστερ, Μαρκ Ολμπράιτον, μετά από μία νίκη με 2-0 επί της Σουόνσι, όπου έπαιξε καταλυτικό ρόλο για την παραμονή της Λέστερ στην Premier League. Ο Καμπιάσο ήταν από τους κορυφαίους παίκτες των «Αλεπούδων» στο γήπεδο, γι’ αυτό δέχθηκε και τα κολακευτικά σχόλια από τον πρώην -πλέον- συμπαίκτη του. Όσον αφορά την Εθνική ομάδα, έκανε το ντεμπούτο του το 2000.
Ο Καμπιάσο έχει μία κόρη και ένα γιο. Στις 22 Νοεμβρίου 2008, η σύζυγός του Κλαούντια γέννησε την κόρη τους Βικτώρια. Ο γιος του Δάντης γεννήθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου 2013. 
Όπως και ποδοσφαιριστές ποδοσφαιριστές της Αργεντινής, ο Καμπιάσο είναι κάτοχος ιταλικού διαβατηρίου, λόγω της καταγωγής του από την Σέρα Ρίκο της Λιγουρίας, απ’ όπου προ-προ-παππούς του Φραντσίσκο Καμπιάσο μετανάστευσε τον 19ο αιώνα. Μεταξύ των προγόνων του που εγκαταστάθηκαν στην Αργεντινή, ήταν ο Αντόνιο Καμπιάσο, ιδρυτής της περιοχής Villa del Parque στο Μπουένος Άιρες το 1908.

Σχετικά άρθρα