Αρχική / Media (old articles) / Google: Ξεκινά μηνιαία OTA updates για την επιδιόρθωση θεμάτων ασφαλείας για τις συσκευές Nexus
Google: Ξεκινά μηνιαία OTA updates για την επιδιόρθωση θεμάτων ασφαλείας για τις συσκευές Nexus thumbnail

Google: Ξεκινά μηνιαία OTA updates για την επιδιόρθωση θεμάτων ασφαλείας για τις συσκευές Nexus

Η Google αποφάσισε να καταπολεμήσει τα θέματα ασφαλείας του λειτουργικού συστήματος Android ανακοινώνοντας ότι στο εξής οι συσκευές Nexus θα λαμβάνουν OTA (over-the-air) updates κάθε μήνα για την επιδιόρθωση των κενών ασφαλείας.

Η διάθεση του πρώτου update ξεκινά από σήμερα με τα Nexus 4, Nexus 5, Nexus 6, Nexus 7, Nexus 9, Nexus 10 και Nexus Player, και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την επιδιόρθωση του Stagefright bug που επηρεάζει το 95% των Android συσκευών επιτρέποντας σε επίδοξους hackers να πάρουν στον έλεγχο τους τις συσκευές γνωρίζοντας απλά τον αριθμό τηλεφώνου του χρήστη.

Εξάλλου, σε παρόμοια ανακοίνωση προχώρησε και η Samsung, για παροχή OTA updates ασφαλείας για τις συσκευές της, επομένως, περιμένουμε και από τους υπόλοιπους συνεργάτες της Google να προβούν σε παρόμοιες ενέργειες.

[Google]

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X