Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Tα σπίτια για τους μετανάστες στον Ελαιώνα- Δείτε πώς είναι εσωτερικά (εικόνες)
Tα σπίτια για τους μετανάστες στον Ελαιώνα- Δείτε πώς είναι εσωτερικά (εικόνες) thumbnail

Tα σπίτια για τους μετανάστες στον Ελαιώνα- Δείτε πώς είναι εσωτερικά (εικόνες)

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι εργασίες για την εγκατάσταση των μεταναστών στον Ελαιώνα.


Αναλυτικά, μέχρι σήμερα έχουν τοποθετηθεί 33 κοντέινερ 30 τ.μ. το καθένα και έως το βράδυ υπολογίζεται ότι θα μπουν στον χώρο άλλα τόσα.Ολα τους έχουν 2 χωρίσματα και διαθέτουν μπάνιο, κουζίνα και δύο δωμάτια. Εχουν συνδεθεί ήδη με αποχέτευση και έως το βράδυ θα έχει ολοκληρωθεί και η σύνδεση με νερό και ρεύμα.


Από την Τρίτη, συνεργεία εγκαθιστούν δίκτυο νερού και ρεύματος σε ένα χώρο περίπου 40 στρεμμάτων που έχει επιλεχθεί και ο οποίος βρίσκεται στα όρια του Δήμου Αθηναίων και σε απόσταση αναπνοής από κατοικημένες περιοχές και πιο συγκεκριμένα στην Αγ. Πολυκάρπου 89, στο Βοτανικό.


Ήδη από τη Δευτέρα, ο  υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης είχε ενημερώσει ότι μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί η μετεγκατάσταση των προσφύγων από το Πεδίον του Άρεως.


Πάντως, σημειώνεται ότι ο δήμος της Αθήνας έχει θέσει συγκεκριμένες προϋποθέσεις για την παραχώρηση της έκτασης, όπως:  • Η εγκατάσταση αυτή να είναι προσωρινή (έως ότου δηλαδή γίνουν οι απαιτούμενες επισκευές σε δημόσια κτίρια τα οποία έχει ήδη δεσμεύσει για τον σκοπό αυτό η Πολιτεία)

  • Να εξασφαλιστούν υποδομές ανοιχτής φιλοξενίας

  • Να υπάρχει αστυνομική φύλαξη και

  • Να τηρηθούν όλες οι προδιαγραφές ασφαλείας και υγιεινής.


Ο δήμος Αθηναίων σημειώνει ότι παραχωρεί την έκταση προκειμένου να "συμβάλει στον τερματισμό της απαράδεκτης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στο Πεδίον του Άρεως".

 


Πηγή: iefimerida.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X