Από το όνειρο του CHL στον δρόμο του Ατρόμητου!

Τα εκατομμύρια δεν… παίζουν ποδόσφαιρο, “ρητό” που αποδεικνύεται περίτρανα στην αντίπαλο του Ατρόμητου στα play offs του Europa League. Το καλοκαίρι που διανύουμε οι ιδιοκτήτες της Φενέρμπαχτσε αποφάσισαν να δαπανήσουν ένα “σκασμό” χρήματα προκειμένου να ενισχύσουν την ομάδα με μεταγραφές που “γκρέμισαν” το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης. Ο άνθρωπος που ανέλαβε να πραγματοποιήσει το μεγαλόπνοο σχέδιο δεν είναι άλλος από τον γνώριμό μας, Βίτορ Περέιρα. Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού πήρε στα χέρια του τα ηνία της τουρκικής ομάδας ωστόσο στην αρχή της χρονιάς τον περίμενε μια… μεγάλη σφαλιάρα. 

Μετά από το 0-0 στο “Σουκρού Σαράτσογλου”, η “Φενέρ” ταξίδεψε στην Ουκρανία προκειμένου να διεκδικήσει κόντρα στη Σαχτάρ την πρόκριση στα play offs του Champions League. Ωστόσο, η ομάδα του Περέιρα υπέστησαν “βαριά” ήττα με 3-0  και υποβιβάστηκαν στο Europa League για να βρεθούν τελικά στον δρόμο του Ατρόμητου. Το ματς στην Ουκρανία ήταν επεισοδιακό καθώς ο Πορτογάλος τεχνικός επανέλαβε αυτά για τα οποία κατακρίθηκε στη χώρα μας όταν προσπάθησε να σηκώσει με το ζόρι τον τραυματία Φρεντ και προκάλεσε σύρραξη. Αποτέλεσμα της κίνησης αυτής ήταν η αποβολή του από τον πάγκο.

Οι ηχηρές μεταγραφές του Ρόμπιν Φαν Πέρσι και του Νάνι από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν αποσβέστηκαν με το “καλημέρα” ωστόσο, η “Φενέρ” κοιτάει πλέον μπροστά και η κατάκτηση του Europa League αποτελεί το Νο1 στόχο. Εκτός βέβαια από τα δύο νέα μεταγραφικά αποκτήματα, το ρόστερ της ομάδας διαθέτει κι άλλους εξαιρετικούς παίκτες όπως είναι ο γνωστός από τη θητεία του στην ΑΕΚ, Μπρούνο Άλβες, ο Ραούλ Μεϊρέλες, ο Μίλος Κράσιτς, ο Μεχμέτ Τοπάλ, ο Μίχαλ Κάντλετς και φυσικά ο πρώην “άσος” του ΠΑΟΚ, Μίροσλαβ Στοχ. 

Το ρόστερ: Βολκάν Ντεμιρέλ, Χασάν Αλί Καλντιρίμ, Σιμόν Κίερ, Μεχμέτ Τοπάλ, Ζόσεφ Ντε Σόουζα, Μούσα Σόου, Σάμουελ Τομπίας Χολμεν, Χοσέ Φερνάντο, Ντιέγκο Ρίμπας, Ρόμπιν Φαν Πέρσι, Ραούλ Μεϊρέλες, Ουγκιάρ Ζεϊμπέκ, Νάνι, Σενέρ Οζμπαϊραλκί, Μπρούνο Άλβες, Μίχαλ Κάντλετς, Αλπέρ Ποτούκ, Μίλος Κράσιτς, Μεχμέτ Τοπούζ, Φαμπιάνα Ριμπέιρο, Χακάν Τσινερμέ, Αμπντουλαγιέ Μπα, Ερτέν Ερσού, Γκοκχάν Γκιονούλ, Κανέρ Ερκίν, Μίροσλαβ Στοχ, Ρετσέπ Νιγιάζ, Σερντάρ Κεσιμάλ.

Ποιοι ήρθαν: Σόουζα (Σάο Πάολο), Κίερ (Λιλ), Νάνι (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Φαν Πέρσι (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Φερναντάο (Ατλέτικο Παραναένσε), Οζμπαϊρακλί (Μπρούσασπορ), Φαμπιάνο (Πόρτο), Αμπντουλαγιέ (Πόρτο)

Ποιοι έφυγαν: Εμενίκε (Αλ Αίν), Κούιτ (Φέγενορντ), Γκουνόκ (Μπρούσασπορ), Γουεμπό (Οσμάνλισπορ), Κορκμάζ (Βιλ), Σαχίν (Βιλ), Μπελόζογλου (Μπασακχεσίρ), Ιρτεγκούν (Μπασακχεσίρ), Ιραβούλ (Αλάνιασπορ), Σίμσεκ (Σίβασπορ)

Έτος ίδρυσης: 1907
Γήπεδο: Σουκρού Σαράτσογλου (50.509) 

Τίτλοι:
19 Πρωταθλήματα
6 Κύπελλα
9 Σούπερ Καπ

Σχετικά άρθρα