Σορώτος και… καρφιά στον Πανιώνιο

Ο Κώστας Σορώτος είναι ο νέος τεχνικός του Πανιωνίου στην Α2 μπάσκετ. Οι «κυανέρυθροι» ανακοίνωσαν τη συμφωνία αναφερόμενοι στο Χ. Βουζουνεράκη που παραιτήθηκε, αλλά και στις… υπόνοιες του Ερασιτέχνη πως η ομάδα θα παίξει στην Β’ Εθνική!
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η ΚΑΕ Πανιώνιος ανακοινώνει επισήμως, ότι προχώρησε σε συμφωνία με τον έμπειρο προπονητή Κώστα Σορώτο για την από μέρους του ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας. Τον καλωσορίζουμε και του ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στο εξαιρετικά δύσκολο έργο που αναλαμβάνει.
Η διοίκηση της ομάδας θέλει επίσης να γνωστοποιήσει, ότι έγινε δεκτή η παραίτηση του κ. Χ. Βουζουνεράκη από το ΔΣ της ΚΑΕ. Θέλουμε καταρχήν να τον ευχαριστήσουμε για την πολυσχιδή προσφορά του στο σύλλογο και να εκφράσουμε τη λύπη μας για την απόφαση του να αποχωρήσει. Τον θεωρούσαμε και τον θεωρούμε ένα από τους πιο γνήσιους Πανιώνιους που ήταν πάντα κοντά στην ομάδα, με πολύτιμησυνεισφορά, ιδιαίτερα από το περασμένο καλοκαίρι και μετά, που η ομάδα μας βρίσκεται σε τόσο δύσκολη θέση.
Η συμμετοχή του στις διαπραγματεύσεις για την παραχώρηση του Μωραϊτη στην ΑΕΚ ήταν καταλυτική, ώστε να επιτευχθεί σε μια πολύ δύσκολη οικονομικά εποχή μια επωφελής συμφωνία για τον Πανιώνιο, λαμβάνοντας υπόψιν ότι η διατήρηση του παίκτη στην ομάδα μας φαινόταν εξαρχής σχεδόν αδύνατη. Είναι γεγονός ότι, η διοίκηση γνώριζε την ύπαρξη σχετικών διαπραγματεύσεων, το περιεχόμενο τους όμως μας ήταν άγνωστο, τη δε τελική συμφωνία την πληροφορηθήκαμε με λεπτομέρειες από δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών (χωρίς αυτό να αποτελεί μομφή μιας και δεν μας έπεφτε και λόγος άλλωστε, καθώς ο παίκτης αποτελούσε περιουσιακό στοιχείο του Ερασιτέχνη). Θέλουμε ωστόσο, να σταθούμε σε ένα σημείο της ανακοίνωσης του κ. Βουζουνεράκη και να εκφράσουμε την απορία μας, γιατί γίνεται αναφορά στην “ορθότητα της δήλωσης” του Ερασιτέχνη, ότι είναι έτοιμος να αναλάβει την ομάδα, εάν αυτή πάει στην Β’ Εθνική.
Με την ανακοίνωσή μας στις 13 Ιουλίου, καλούσαμε όλους τους Πανιώνιους να καταθέσουν προτάσεις για το μέλλον της ομάδας. Θέσαμε και τους εαυτούς εθελοντικά εκτός ομάδας, αν αυτό ήταν το πρόβλημα. Βάλαμε ακόμα και καταληκτική ημερομηνία υποδοχής προτάσεων την 31η Ιουλίου. Απόλυτη σιωπή. Ούτε κουβέντα, ούτε ψίθυρος, ούτε μια γραμμή σε μια κόλλα χαρτί. Μόνο κάποια κακεντρεχή και κατευθυνόμενα άρθρα, που περιορίζονταν σε ανέξοδη και κακόπιστη κριτική είδαμε. Αλλά σε αυτά είμαστε συνηθισμένοι πια. Για όλα τα δεινά φταίει η δεκάμηνη διοίκηση αυτών των ανθρώπων, που προσπάθησαν να κρατήσουν την ομάδα εκεί που ανήκει. Στην ψηλότερη κατηγορία. Αποτύχαμε. Και τώρα πάλι γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες οι ίδιοι άνθρωποι να κρατήσουμε την ομάδα στην Α2.
Χωρίς μέσα, χωρίς βοήθεια, χωρίς συμμάχους. Έχουμε τεράστια προβλήματα, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να εξαντλήσουμε όλες τις πιθανότητες για το καλύτερο. Και πάλι δεχόμαστε επιθέσεις. Αλλά για ποιο άραγε λόγο μας επιτίθενται; Μήπως λοιπόν η δήλωση του Ερασιτέχνη, ότι είναι έτοιμος να αναλάβει την ομάδα, εάν αυτή πάει στην Β’ Εθνική, είναι μια έμμεση προτροπή προς εμάς να πάρουμε στους ώμους μας τις παλιές αμαρτίες και τα βάρη της χρονιάς που πέρασε και να φύγουμε; Αυτό είναι το ζητούμενο; Εάν έτσι είναι και είναι για το καλό του Πανιωνίου και αυτό μπορεί να γίνει. Ας βγει να το πει όμως αυτό κάποιος υπεύθυνα, ξεκάθαρα, επίσημα και δημόσια. Και ο πλέον αρμόδιος να κάνει κάτι τέτοιο είναι ο Ερασιτέχνης. Αναμένουμε…»

Σχετικά άρθρα