«Η νοοτροπία της Εθνικής περνάει από γενιά σε γενιά»

Για το μυστικό της επιτυχία της Εθνικής πόλο των Ανδρών μίλησε ο διεθνής φουνταριστός, Κώστας Μουρίκης.
Οι δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό “ΣΠΟΡ FM”:
Για την εξασφάλιση της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς: «Αν δεν περνούσαμε από εδώ στους Ολυμπιακούς, θα είχαμε μια ευκαιρία ακόμα στο Ευρωπαϊκό -απ’ όπου θα περάσει μια ομάδα- και μια ακόμη στο προολυμπιακό, που μπορεί να σου κάτσει δύσκολος αντίπαλος. Σημασία όμως έχει ότι το καταφέραμε τώρα και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό».
Για το ταξίδι της επιστροφής μετά την επιτυχία της τρίτης θέσης: «Υπάρχει πολύ καλό κλίμα και είναι λογικό. Δεν σκεφτόμαστε την κούραση, γιατί εκτός των Μυλωνάκη και Αφρουδάκη, για τους υπόλοιπους από εμάς αυτές είναι πρωτόγνωρες καταστάσεις και το χαιρόμαστε με την ψυχή μας».
Για το μυστικό της επιτυχίας της Εθνικής του πόλο: «Τα παλιότερα παιδιά μεταλαμπαδεύουν τις αρχές και τα πιστεύω τους και στους νεότερους. Αυτή η ομάδα δε φτιάχτηκε τώρα, έχει 10 συνεχόμενες συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες κι αυτό δείχνει ότι η νοοτροπία της περνάει επιτυχώς από τη μια γενιά στην άλλη».
Για την απήχηση του πόλο στην Ελλάδα: «Ξέρουμε ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι δύσκολη και ότι το άθλημά μας δεν είναι τόσο δημοφιλές όπως το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Προσπαθούμε όμως να προσελκύουμε τις μικρές ηλικίες και ευελπιστώ ότι με επιτυχίες όπως αυτή θα φέρνουμε ακόμα περισσότερα παιδιά κοντά στο πόλο».

Σχετικά άρθρα