Έλτον: «Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας»

Ο Έλτον Ντα Σίλβα συμπλήρωσε ένα μήνα στη Skoda Ξάνθη συμμετέχοντας στο πρόγραμμα προετοιμασίας και σε όλα τα φιλικά παιχνίδια. Ο 29χρονος Βραζιλιάνος μέσος μιλάει στο επίσημο site της ομάδας για τις πρώτες του εντυπώσεις λίγο πριν την έναρξη του φετινού πρωταθλήματος στέλνοντας το δικό του μήνυμα στους φιλάθλους…

Αναλυτικά:

Πώς πήρες την απόφαση να συνεχίσεις την καριέρα σου στην SKODA ΞΑΝΘΗ;

«Αρχικά υπήρξε ενδιαφέρον από την SKODA ΞΑΝΘΗ και από τις πρώτες συνομιλίες που είχαμε μου έδειξαν ότι με θέλουν στη νέα ομάδα. Μου παρουσίασαν το πλάνο και βλέποντας ότι υπάρχουν όλα τα εχέγγυα σε επίπεδο οργάνωσης και υποδομής σε συνδυασμό με το ότι πέρσι η ομάδα έφτασε στον τελικό κυπέλλου, δεν δυσκολεύτηκα να πάρω την απόφαση. Και από τα όσα έχω ζήσει αυτό το μικρό διάστημα είμαι πολύ ικανοποιημένος γι’ αυτήν την επιλογή».

Η προετοιμασία φτάνει στο τέλος της και σε μερικές μέρες όλα θα κινούνται σε ρυθμούς πρωταθλήματος. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από την προετοιμασία;

«Για κάθε ποδοσφαιριστή αυτές οι μέρες είναι δύσκολες. Είναι απαιτητικές και χρειάζεται πολλή δουλειά για να παρουσιαστεί μία ομάδα συμπαγής και οργανωμένη από το ξεκίνημα. Αυτό είναι όμως και το ωραίο στην προετοιμασία. Υπάρχει πίεση, δουλεύεις στα όρια των αντοχών σου αλλά έτσι έρχεται και η βελτίωση. Πιστεύω ότι κάναμε καλή δουλειά όλο αυτό το διάστημα και στο Pravets και στην Ξάνθη. Σημασία έχει βέβαια το αποτέλεσμα κι αυτό θα φανεί μέσα στο γήπεδο στα επίσημα παιχνίδια».

Ατομικά, είσαι ικανοποιημένος από την δική σου προσπάθεια;

«Πάντα υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες όταν γίνεσαι μέλος μιας νέας ομάδας. Πρέπει να συνηθίσεις στην διαφορετική καθημερινότητα μαθαίνοντας παράλληλα το νέο σου περιβάλλον. Προσωπικά προσπαθώ να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό καθημερινά, κάτι που άλλωστε κάνουν και οι συμπαίκτες μου. Πιστεύω ότι αποκτώντας και αγωνιστικό ρυθμό θα προσφέρω στη νέα μου ομάδα».

Τι κλίμα συνάντησες στην SKODA ΞΑΝΘΗ;

«Νιώθω πολύ άνετα. Όλοι είναι φιλικοί μαζί μου και γενικά νομίζω ότι αυτό συμβαίνει και στους υπόλοιπους νέους παίκτες. Από την αρχή ήταν κοντά μας και μας βοήθησαν να ενσωματωθούμε στην ομάδα. Γνωρίζοντας από τη Ρουμανία και τον κ. Λουτσέσκου τα πράγματα ήταν λίγο πιο εύκολα για μένα».

Ολοκληρώνονται και τα φιλικά προετοιμασίας καθώς έχει μείνει μόνο αυτό της ερχόμενης Παρασκευής με αντίπαλο τον Πανθρακικό στα Πηγάδια. Οι εντυπώσεις σου από τα προηγούμενα 6 φιλικά;

«Τα φιλικά είναι ένα απαραίτητο μέρος της προετοιμασίας αλλά δεν είναι για όλους το ίδιο. Δηλαδή, οι φίλαθλοι θέλουν να δουν εμφάνιση και αποτέλεσμα, τους νέους παίκτες κτλ ενώ οι προπονητές τα «χρησιμοποιούν» σαν «δείκτη» της δουλειάς που έγινε. Παράλληλα για εμάς τους ποδοσφαιριστές, σκοπός είναι να διανύσουμε σωστά αυτό το μεταβατικό στάδιο αποκτώντας ρυθμό, έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι για τις επίσημες διοργανώσεις».

Κλείνοντας θα ήθελες να στείλεις το δικό σου μήνυμα στους φιλάθλους της ομάδας;

«Γνωρίζω πως τα πράγματα στην Ελλάδα είναι δύσκολα γενικά, αλλά έχω την πεποίθηση ότι θα δημιουργηθεί μία καλή ομάδα που θα μπορεί να προσφέρει χαρές στους φιλάθλους της. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας, για να ενισχύσει τις προσπάθειές μας και στο τέλος να τον ανταμείψουμε με μία πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα και το κύπελλο».

Σχετικά άρθρα