Κατσικάρης: «Το περιμέναμε»

Τις εντυπώσεις που αποκόμισε από το πρώτο τεστ της Εθνικής ενόψει του Ευρωμπάσκετ, ανέλυσε ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Φώτης Κατσικάρης.

Συγκεκριμενα δήλωσε:

«Περιμέναμε να έχει μια τέτοια εικόνα η ομάδα στο σημερινό παιχνίδι, με την έννοια ότι ήταν μια πολύ δύσκολη εβδομάδα. Ηταν η πρώτη και οι προπονήσεις ήταν σε υψηλή ένταση για να μπορέσουμε να ετοιμάσουμε την ομάδα για τα επίσημα παιχνίδια. Θέλαμε αυτό το φιλικό για δούμε άλλες εικόνες, άλλες παραστάσεις. Η αλήθεια είναι πως πάντα παίζουμε για να κερδίζουμε. Δεν τα καταφέραμε στα τελευταία λεπτά, χάσαμε αρκετές βολές, αλλά η ομάδα είναι σε ένα ποσοστό της τάξης του 40% έτοιμη. Θα χρησιμοποιήσουμε το επόμενο διάστημα, οπότε θα αλλάξει και το πλάνο των προπονήσεων, ώστε σιγά σιγά από το τουρνουά της Κωνσταντινούπολης η ομάδα να βελτιώνεται σταδιακά όπως έχουμε προγραμματίσει».

Από την πλευρά του ο διεθνής γκαρντ, Νίκος Ζήσης, τόνισε: «Ήταν ένα παιχνίδι καθαρά προπονητικού χαρακτήρα. Φυσικά θέλαμε να το κερδίσουμε, αλλά είμαστε ακόμη ανέτοιμοι. Έχουμε δρόμο μπροστά μας. Από αύριο που γυρίζουμε στην Ελλάδα και με την επιστροφή των άλλων παιδιών που είναι κομβική για εμάς, θα συνεχίσουμε την δουλειά και πιστεύω πως από το επόμενο τουρνουά θα είμαστε πιο έτοιμοι. Σιγά σιγά θα ξεκαθαρίσουμε ακριβώς τι θέλουμε σε άμυνα και επίθεση και θα βελτιωνόμαστε με στόχο να είμαστε έτοιμοι στις 5 Σεπτεμβρίου».

Σχετικά άρθρα