Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Διαβάστε το άρθρο του Νίκου Χατζηνικολάου!

Διαβάστε το άρθρο του Νίκου Χατζηνικολάου!

Να σπάσει η «ομερτά»!

Η «μαύρη τρύπα» των 135 εκατ. ευρώ που αποκαλύφθηκε ότι υπάρχει στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ και η κραυγαλέα αδιαφάνεια που τη… συνοδεύει δεν συνιστά απλώς και μόνον ένα εσωκομματικό ζήτημα, όπως ορισμένοι θέλουν να εμφανίζουν. Αντίθετα, μάλιστα, αποτελεί μείζον πολιτικό θέμα εθνικής σημασίας και εθνικού ενδιαφέροντος. Αλλωστε τα κοινοβουλευτικά κόμματα στην Ελλάδα είναι κατά βάση κρατικοδίαιτα. Επισήμως επιχορηγούνται κυρίως από τον κρατικό προϋπολογισμό και δευτερευόντως από συνδρομές και εισφορές μελών και φίλων. Και βέβαια είναι κοινό μυστικό ότι πολύ συχνά και ιδίως σε περιόδους που οι κομματικοί σχηματισμοί ασκούν εξουσία, στα… ανεπίσημα ταμεία τους, στα λεγόμενα «μαύρα» ταμεία, καταλήγουν κονδύλια ύποπτης προέλευσης και ακόμη πιο ύποπτης «στόχευσης» και σκοπιμότητας. Βλέπετε, αυτά τα χρήματα στη συνέχεια οδηγούν συνήθως, αν όχι πάντοτε, σε πολιτικές αντιπαροχές, που κοστίζουν πολύ ακριβά στη χώρα και στους πολίτες της…

ΤΟ ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ της Siemens είναι σχετικά πρόσφατο και παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες συγκάλυψής του, από τμήμα του πολιτικού και του μηντιακού μας συστήματος, παραμένει εξαιρετικά επίκαιρο και ρίχνει βαριά τη σκιά του στη δημόσια ζωή του τόπου. Ακόμη και σήμερα η ελληνική κοινωνία εξακολουθεί να προβληματίζεται έντονα και να συζητά για το αν και κατά πόσον το υφιστάμενο πολιτικό μας προσωπικό, σημαντικό ποσοστό του οποίου έχει «συναλλαγεί» στο παρελθόν με τη γερμανική εταιρεία-κολοσσό, είναι πλέον σε θέση να διαπραγματευθεί αποτελεσματικά με τους δανειστές μας και ιδίως με τη Γερμανία της κ. Μέρκελ. Η Γερμανίδα καγκελάριος είναι απολύτως βέβαιο ότι έχει στο συρτάρι της την περιβόητη λίστα Χριστοφοράκου. Και βέβαια κανείς δεν ξεχνά ότι παρά την παραδοχή Τσουκάτου πως επί ημερών Σημίτη εισέρρευσαν στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ 1 εκατ. μάρκα από τα «μαύρα» ταμεία της Siemens, δεν άνοιξε ρουθούνι… Ούτε δικαστικός έλεγχος έγινε ποτέ, ούτε καν κατάθεση ζητήθηκε από τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ!

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ!

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X