Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Καταπολέμηση της διαφθοράς: Προαπαιτούμενα δανειστών
Καταπολέμηση της διαφθοράς: Προαπαιτούμενα δανειστών thumbnail

Καταπολέμηση της διαφθοράς: Προαπαιτούμενα δανειστών

Tης Αννας Κανδύλη

Αμεση λειτουργία Επιτροπής Ελέγχου Πόθεν Εσχες στη Βουλή με νέα σύνθεση και διευρυμένη βάση ελεγχόμενων, ψήφιση Κώδικα Δεοντολογίας βουλευτών, αλλαγές στον τρόπο χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων και κατάργηση (!) του υπουργείου Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς με ταυτόχρονη ίδρυση ανεξάρτητης Αρχής είναι τα μέτρα που απαιτεί το «κουαρτέτο» των δανειστών να εφαρμοστούν «εδώ και τώρα» για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Στη συνάντηση της Τρίτης, σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των εκπροσώπων των τεσσάρων θεσμών, οι δανειστές έθεσαν στο τραπέζι επιτακτικά τα παραπάνω ζητήματα ζητώντας να προχωρήσουν άμεσα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση δεν αντιτίθεται στα δύο πρώτα. Δυσκολεύεται όμως να τα υλοποιήσει, καθώς πρέπει να τα προωθήσει η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία έχει τις αντιρρήσεις της. 

Οσον αφορά τα άλλα δύο, αυτά αποτελούν «αγκάθια» και για τους κυβερνώντες, οι οποίοι αναζητούν τρόπους να τα παρακάμψουν. 

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

            


Πηγή: real.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X