Αρχική / Υγεία / Ογκολογία / Ογκο-υπερθερμία: σημαντικά αποτελέσματα στην καταπολέμηση του καρκίνου
Ογκο-υπερθερμία: σημαντικά αποτελέσματα στην καταπολέμηση του καρκίνου thumbnail

Ογκο-υπερθερμία: σημαντικά αποτελέσματα στην καταπολέμηση του καρκίνου

Ουσιαστικά αποτελέσματα στην καταπολέμηση της μεγάλης μάστιγας του καρκίνου επιφέρει η Ογκο-υπερθερμία, η πρωτοποριακή μέθοδος, που εφαρμόζεται με επιτυχία και στην Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια.
Η υπερθερμία είναι η αύξηση της θερμοκρασίας όλης της περιοχής στην οποία εφαρμόζεται (καρκίνος και κοντινοί υγιείς ιστοί ) ενώ η ογκοθερμία , η επαναστατική νέα τεχνολογία θερμοθεραπείας, προκαλεί εκλεκτική αύξηση της θερμοκρασίας του καρκινικού όγκου, με ελάχιστη διάχυση στους γύρω υγιείς ιστούς.
Χρησιμοποιείται πάντα συμπληρωματικά και παράλληλα με άλλες μεθόδους εναντίον του καρκίνου , όπως την Χημειοθεραπεία , την Ακτινοθεραπεία, τη δράση των οποίων ενισχύει, αλλά και τη Χειρουργική.
Σε χαρακτηριστικό παράδειγμα που παρουσιάζει η Ελληνική Εταιρεία Ογκολογικής Υπερθερμίας (ΕΕΟΥ), η εφαρμογή της μεθόδου έφερε εντυπωσιακά αποτελέσματα παράλληλα με ορμονοθεραπεία, που του χορήγησε ο ουρολόγος του.
Συγκεκριμένα, άνδρας ασθενής 75 ετών, πάσχων από ανεγχείρητο καρκίνο προστάτη με πολλαπλές πνευμονικές μεταστάσεις σε όλα τα πνευμονικά πεδία άμφοτερόπλευρα, προσήλθε για συμπληρωματική ογκο-υπερθερμία στις 21/10/2014. PSA πριν από την έναρξη αγωγής: 104ng/ml.


ogouperthermia1


Η νεοπλασματική φύση της νόσου τεκμηριώθηκε με βιοψία προστάτη, πνεύμονα και υπεζωκότα, όπου ανιχνεύθηκε πρωτοπαθές και μεταστατικό (αντίστοιχα) προστατικό αδενοκαρκίνωμα, με κύτταρα ανοσοϊστοχημικά (+) για τα νεοπλασματικά αντιγόνα PSA, AMACR και TTF1, και (-) για CK7 και NapsinA.
Ο ασθενής ετέθη σε ορμονοθεραπεία και υποβλήθηκε σε 12 συνεδρίες περιοχικής ογκοθερμίας σε δύο πεδία (στον προστάτη και στους πνεύμονες) , δύο φορές την εβδομάδα.
Δύο εβδομάδες μετά την έναρξη αγωγής, στις 4/11/2014, το PSA επιδεινώθηκε πολύ (έγινε 3,392ng/ml).


ogouperthermia2


Σε διαδοχικούς ακτινολογικούς ελέγχους μετά την αγωγή μέχρι και τώρα, διαπιστώθηκε πλήρης ύφεση των πνευμονικών μεταστάσεων.


ogoyperthermia3


Τέλος, διαδοχικές μετρήσεις του PSA διαμορφώνονται σε επίπεδα πολύ χαμηλά (<0,1 ng/ml), πράγμα που ερμηνεύεται ως πλήρης υποχώρηση της νόσου.


“Ο συνδυασμός υπερθερμίας με την κλασική ορμονοθεραπεία έφερε εντυπωσιακά αποτελέσματα με πλήρη ύφεση του πρωτοπαθούς όγκου και των πνευμονικών μεταστάσεων. Το PSA, ο καρκινικός δείκτης του προστάτη, σχεδόν μηδενίστηκε”, αναφέρει ο Δρ Λάζαρος Δανιηλίδης, ιδρυτικό μέλος ΕΕΟΥ.


virus.com.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X