Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Κω, εξεγέρθηκαν οι μετανάστες
Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Κω, εξεγέρθηκαν οι μετανάστες thumbnail

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Κω, εξεγέρθηκαν οι μετανάστες
Οργή και αγανάκτηση επικρατεί μεταξύ των χιλιάδων μεταναστών που βρίσκονται στη Κω και ζητούν να φύγουν, με τον δήμαρχο του νησιού Γιώργο Κυρίτση να κάνει έκκληση προς τον Πρωθυπουργό να μεσολαβήσει προειδοποιώντας ότι η κατάσταση μπορεί να βγει εκτός ελέγχου και να χυθεί αίμα.


Ένταση στο νησί σημειώθηκε την Τρίτη σε δύο περιπτώσεις, στο γήπεδο του Ανταγόρα (περίπου 2.000 μετανάστες, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές), όπου είχαν συγκεντρωθεί για διεκπεραίωση εγγράφων, και έξω από τις αστυνομικές υπηρεσίες του νησιού (περίπου 500 άτομα). Η ένταση – βασικός λόγος της οποίας, σύμφωνα με την αστυνομία, είναι η ροή τακτοποίησης των μεταναστών- άρχισε όταν οι αρχές αποφάσισαν να μεταφέρουν τους μετανάστες στο κεντρικό γήπεδο του νησιού. Ωστόσο οι μετανάστες αρνήθηκαν να υπακούσουν και ζήτησαν άμεσα τα χαρτιά τους που θα τους επιτρέψουν να φύγουν. Οι αστυνομικοί προέβησαν στη χρήση πυροσβεστήρων σε μια προσπάθεια να τους απωθήσουν.


imageimage


image


image


 
 


 


 huffingtonpost.gr


 

 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X