Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Η θετική σκέψη βοηθά στο αδυνάτισμα!
Η θετική σκέψη βοηθά στο αδυνάτισμα! thumbnail

Η θετική σκέψη βοηθά στο αδυνάτισμα!

Έχουμε ακούσει κατά καιρούς ότι το να σκεφτόμαστε αισιόδοξα μπορεί να βοηθήσει ακόμα και στην απώλεια βάρους και γενικότερα στην βελτίωση της εικόνας μας. Ισχύει κάτι τέτοιο;

Χριστίνα, Θεσσαλονίκη.

Αγαπητή αναγνώστρια. Θα σας παραθέσουμε ένα απόσπασμα από την ομιλία του συνεργάτη μας καθηγητή ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, κυρίου Αναστάσιου Σταλίκα στα σεμινάρια για την ψυχική ανθεκτικότητα που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Θετικών Συναισθημάτων.

"Στο ξενοδοχείο Astoria κάναμε μια έρευνα για την ψυχική υγεία των ανθρώπων που δουλεύουν στα ξενοδοχεία αφού πήραμε όλα τα στοιχεία μιλήσαμε με κάποιες από τις καμαριέρες από αυτούς και περιγράψαμε τη δουλειά τους και τους είπαμε ότι με τον τρόπο που δουλεύουν χάνουν βάρος και ότι είναι σαν να πηγαίνουν σε γυμναστήριο. Οι άνθρωποι αυτοί συνέχισαν να εργάζονται με τους ίδιους ρυθμούς, στα ίδια ωράρια , δεν άλλαξαν καμία συνήθεια. Ξέρετε τι συνέβη μετά από 6 μήνες;

Ανακαλύψαμε ότι αυτή η ομάδα των καμαριερών είχαν πεσμένους δείκτες χοληστερίνης και είχαν χάσει γύρω στα πέντε κιλά. Άρα έχει μεγάλη σημασία ο τρόπος που ερμηνεύουμε την πραγματικότητα. Αυτό που προσπαθούμε πολλές φορές να δείξουμε στο κόσμο είναι πώς το μυαλό μας ερμηνεύει αυτό που βλέπουμε μπροστά μας και αλλάζει την πραγματικότητα. Το σημαντικότερο πράγμα που μας βοηθάει να δούμε την πραγματικότητα με άλλο τρόπο είναι να αρχίσουμε να βλέπουμε τα πράγματα θετικότερα, να ανακαλύψουμε θετικά πράγματα στη ζωή. Το θετικό στη ζωή μας υπάρχει αλλά δεντο βλέπουμε. Βλέπουμε μόνο τον πόνο, την πίκρα, την μιζέρια, τους μετανάστες και δεν αναζητούμε θετικά πράγματα.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X