Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Μεϊμαράκης κατά Τσίπρα και υπέρ Ζωής
Μεϊμαράκης κατά Τσίπρα και υπέρ Ζωής thumbnail

Μεϊμαράκης κατά Τσίπρα και υπέρ Ζωής


Με ένα απρόσμενο «άνοιγμα» προς τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ο Πρόεδρος της ΝΔ έριξε λάδι στις ενδοκυβερνητικές τριβές ανάμεσα στο Μαξίμου και στην Πρόεδρο της Βουλής με αφορμή τις διαδικασίες εξπρές που θέλει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την ψήφιση του μνημονίου. 

Ο κ. Μεϊμαράκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ τόνισε πως στο συγκεκριμένο θέμα η κ. Κωνσταντοπούλου έχει το δίκιο με το μέρος της καθώς οι διαδικασίες που θέλει να ακολουθήσει το Μαξίμου στη Βουλή παραπέμπουν σε «εκβιασμό του Αλέξη Τσίπρα» και δεν δίνουν τη δυνατότητα να γίνει συζήτηση κατ' άρθρο και προσπάθεια βελτιωτικών τροποποιήσεων σε κάποια σημεία. 


Real.gr Β.ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ από realmedialive 

Πάντως ο Πρόεδρος της ΝΔ αν και χαρακτήρισε «κακή και επώδυνη» τη συμφωνία τόνισε πως το κόμμα του θα ψηφίσει «συντεταγμένα» και «χωρίς όρους» που ίσως θα έδιναν την ευκαιρία στον κ. Τσίπρα – αν χάσει τη δεδηλωμένη – να οδηγήσει η χώρα ακόμη και σε εκλογές ρίχνοντας την ευθύνη στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 


Real.gr Β.ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ1 από realmedialive 

Απευθυνόμενος κυρίως προς τους βουλευτές του που γκρινιάζουν για τη συμφωνία φτάνοντας ακόμη και σε προτάσεις όπως η αποχή – Άδωνις Γεωργιάδης – ο κ. Μεϊμαράκης υποστήριξε πως η επιλογή καταψήφισης της συμφωνίας μπορεί να οδηγήσει σε άτακτη χρεοκοπία και εθνικό νόμισμα. Βάζοντας εμμέσως ένα δίλημμα εκλογών στο τραπέζι με το επιχείρημα ότι «μια υπεύθυνη κυβέρνηση μπορεί να εργαστεί για τη βελτίωση ακόμη και αυτής της συμφωνίας». 

Ο κ. Μεϊμαράκης έδειξε να μη θεωρεί αρκετά πιθανές τις εκλογές το Σεπτέμβριο – τουλάχιστον πριν ο Πρωθυπουργός πάρει κάτι που θα αφορά στο χρέος – αν και επανέλαβε πως αυτή τη στιγμή ενδεχόμενες κάλπες θα ήταν καταστροφικές για τη χώρα και την οικονομία και σε κάθε περίπτωση θα ήταν χωρίς ουσιαστικό διακύβευμα αφού οι κάλπες, όπως πιστεύει, αν στηθούν θα στηθούν μόνο για να «καθαρίσει» ο κ. Τσίπρας τα του ΣΥΡΙΖΑ με την Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη και τον «πονοκέφαλο» που ακούει στο όνομα Ζωή Κωνσταντοπούλου. 


Real.gr Β.ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ 2 από realmedialive 

Λίγες ώρες πριν την τηλεοπτική συνέντευξη του κ. Μεϊμαράκη είχε προηγηθεί το τηλεφώνημα από τον Πρωθυπουργό με την επικοινωνία να είναι απολύτως τυπική και τον Πρόεδρο της ΝΔ να απαντά μάλλον "κοφτά" και χωρίς να δίνει περιθώρια στον κ. Τσίπρα για μια πιο "ελεύθερη" συζήτηση επί της συμφωνίας στην οποία κατέληξε με τους εκπροσώπους των δανειστών η κυβέρνησή του. 

Real.gr B.ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ 3 από realmedialive 

Την Πέμπτη η κοινοβουλευτική ομάδα

Πριν από τη συνεδρίαση της Ολομέλειας την Πέμπτη ο κ. Μεϊμαράκης θα συγκαλέσει την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ προκειμένου να γίνει συζήτηση όχι μόνο για το μνημόνιο αλλά και για τη στάση που θα κρατήσει το κόμμα στην ψηφοφορία. 

Η «γραμμή» πάντως δόθηκε από χθες το βράδυ όταν ο κ. Μεϊμαράκης επανέλαβε δυο φορές πως το κόμμα θα κινηθεί «συντεταγμένα» στη βάση των αποφάσεων που θα πάρει η κοινοβουλευτική ομάδα. Στο εσωτερικό της ΝΔ πάντως υπάρχει μεγάλη γκρίνια για τα μέτρα της κυβέρνησης Τσίπρα ειδικά σε ότι αφορά ειδικές ομάδες του κοινωνικού ιστού όπως οι αγρότες και οι φαρμακοποιοί. 

Το μεσημέρι (13:00) συνεδριάζει το άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ με διευρυμένη σύνθεση προκειμένου να γίνει μια πρώτη συζήτηση για τα μέτρα του μνημονίου και τα ψιλά γράμματα της συμφωνίας καθώς ο κ. Μεϊμαράκης έχει ζητήσει να ξεκινήσει η ουσιαστική επεξεργασία όλων των μέτρων και η εξειδίκευσή τους σημείο προς σημείο.

 Πηγή:real.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X