Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Στα άκρα οι σχέσεις Μαξίμου-Ζωής
Στα άκρα οι σχέσεις Μαξίμου-Ζωής thumbnail

Στα άκρα οι σχέσεις Μαξίμου-Ζωής

Ρεπορτάζ: Καραβοκύρη Άννα

 


Στα άκρα φτάνει ο "πόλεμος" της Ζωής Κωνσταντοπούλου με το Μέγαρο Μαξίμου, με φόντο την συμφωνία της κυβέρνησης με τους ευρωπαίους εταίρους, που ψηφίζεται αύριο βράδυ. 

Η Πρόεδρος της Βουλής, παρά τις υποδείξεις του πρωθυπουργού, δεν όρισε την συνεδρίαση των συναρμόδιων κοινοβουλευτικών επιτροπών σήμερα αλλά προτίμησε η όλη κοινοβουλευτική διαδικασία για την ψήφιση του 3ου μνημονίου να ακολουθήσει υπέρ επείγουσες διαδικασίες – όπως συνέβη και στις προηγούμενες ψηφοφορίες για τα προαπαιτούμενα – και να ολοκληρωθεί σε μία ημέρα, την Πέμπτη. 

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας είχε στείλει επιστολή στην Πρόεδρο της Βουλής στην οποία ανέφερε ότι " η κρισιμότητα της κατάστασης επιβάλλει την άμεση σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής προκειμένου να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες για την επικύρωση της Συμφωνίας και την εκταμίευση της πρώτης προβλεπόμενης δόσης". 

Για αυτό το λόγο "παρακαλώ να συγκαλέσετε την Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων προκειμένου να εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση το σχετικό νομοσχέδιο σύμφωνα με τα ά. 76 μπαρ. 4 του Συντάγματος και 109 του Κανονισμού της Βουλής. 

Η πρόθεση μου, ώστε να μην υπάρχουν δικαιολογημένες αντιδράσεις για το πιεστικό χρονοδιάγραμμα, είναι να κατατεθεί σήμερα το σχετικό νομοσχέδιο για να διανεμηθεί εγκαίρως στους Βουλευτές. Στη συνέχεια μπορούν να συνεδριάσουν οι αρμόδιες Επιτροπές την Τετάρτη 12 Αυγούστου και η διαδικασία να ολοκληρωθεί με τη συνεδρίαση της Ολομέλειας την Πέμπτη 13 Αυγούστου" τόνιζε στην επιστολή του ο πρωθυπουργός.

Η Πρόεδρος της Βουλής, σύμφωνα με πληροφορίες, ενημέρωσε το Μέγαρο Μάξιμο ότι προτίθεται να συγκαλέσει την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, σήμερα το βράδυ και να ακολουθηθεί η υπέρ επείγουσα διαδικασία, ώστε σε μια ήμερα να συνεδριάσουν και οι Επιτροπές και η Ολομέλεια. 

Μάλιστα, ήταν σχεδόν σίγουρο ότι σήμερα θα άρχιζε η συνεδρίαση των συναρμόδιων Επιτροπών στην Βουλή ώστε οι βουλευτές που βρίσκονταν στις εκλογικές τους περιφέρειες, τόσο της κυβέρνησης όσο και της αντιπολίτευσης, ειδοποιήθηκαν να σπεύσουν στην Βουλή έως σήμερα το μεσημέρι. 

 

Πηγή: real.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X