Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / ΦΠΑ 23%: Απαγορευμένο είδος η παιδεία!
ΦΠΑ 23%: Απαγορευμένο είδος η παιδεία! thumbnail

ΦΠΑ 23%: Απαγορευμένο είδος η παιδεία!Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το μέτρο που αφορά στην αύξηση του ΦΠΑ στο 23% για όλες τις δομές της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Η εφαρμογή της απόφασης θα προσθέσει άλλο ένα βάρος στο οικογενειακό εισόδημα μεσούντος του θέρους, όταν γονείς και σπουδαστές έχουν προϋπολογίσει το ποσό που θα διαθέσουν για τα δίδακτρα της χρονιάς, η οποία ξεκινάει σε λίγες μόνο εβδομάδες.

Επισης, πολλά παιδιά έχουν κάνει προεγγραφές, με τις σχολές να έχουν ήδη δεσμευτεί για συγκεκριμένο ύψος διδάκτρων.

Η αύξηση του ΦΠΑ θα επηρεάσει κοινωνικές ομάδες με χαμηλό βαλάντιο, στους οποίους απευθύνονται τα ΙΕΚ, ενώ, μάλιστα, η πλειονότητα των σπουδαστών εργάζεται για να πληρώνει εξ ιδίων τα δίδακτρα.

Η αναβολή για ένα χρόνο ή η μεταβατική εφαρμογή του μέτρου θα επέτρεπε στους συνολικά 10 – 12 χιλιάδες σπουδαστές που φοιτούν σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια να γνωρίζουν έγκαιρα το ποσό που θα κληθούν να καταβάλλουν.

Εξάλλου, σε καμία χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης δεν προβλέπεται ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση και κατάρτιση, ενώ υπάρχει και σχετική οδηγία από το 1987, η οποία έχει επικαιροποιηθεί και το 2006.

 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X