Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Kανονικά αύριο οι Πανελλαδικές Εξετάσεις

Kανονικά αύριο οι Πανελλαδικές Εξετάσεις

Την αναστολή της απεργιακής κινητοποίησης εντός των πανελλαδικών εξετάσεων αποφάσισε μετά από μαραθώνια συνεδρίαση η ΟΛΜΕ.

Αν και αρχικά στη γενική συνέλευση των προέδρων των τοπικών ενώσεων η εισήγηση για απεργία υπερψηφίστηκε από τους προέδρους με ποσοστό 92% επί των ψήφων, στη συνέχεια η πλειοψηφία του ΔΣ της Ομοσπονδίας -συνεκτιμώντας την κατάσταση- έθεσε το ερώτημα «εάν σήμερα υπάρχουν οι όροι που μπορεί να υλοποιηθεί η απεργία και εάν πρέπει η Γενική Συνέλευση να προχωρήσει σε αναστολή της απεργίας».

Τελικά, η πρόταση για υλοποίηση της απόφασης για απεργία έλαβε το 23,6% των ψήφων, ενώ υπέρ της αναστολής ή λευκό τάχθηκε το υπόλοιπο σώμα της Συνέλευσης. Έτσι, ανεστάλη η αρχική απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των προέδρων για απεργία μέσα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ θα επανέλθει με νέα πρόταση την ερχόμενη εβδομάδα, αφού πρώτα ολοκληρώσει τον κύκλο συναντήσεων με τα πολιτικά κόμματα και πραγματοποιήσει νέα συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Το ΔΣ της ΟΛΜΕ θα συναντηθεί σήμερα με εκπροσώπους του ΚΚΕ και της ΔΗΜΑΡ.

Σ. Κεδίκογλου στο Real.gr: Είμαστε υπέρ των μαθητών και των οικογενειών τους

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να διεξαχθούν ομαλά οι πανελλαδικές εξετάσεις – χωρίς συγκρουσιακό πνεύμα έναντι των εκπαιδευτικών – μεταφέρει μέσα από αποκλειστική δήλωσή του στοReal.gr ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Δεν είμαστε κατά των καθηγητών. Είμαστε υπέρ των μαθητών και των οικογενειών τους. Είμαστε υπέρ της κοινωνίας», αναφέρει ο Σίμος Κεδίκογλου.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X