Αρχική / Υγεία / Παθολογία / Η ελαφρώς αυξημένη αρτηριακή πίεση ενέχει κινδύνους για τα νεαρά άτομα
Η ελαφρώς αυξημένη αρτηριακή πίεση ενέχει κινδύνους για τα νεαρά άτομα thumbnail

Η ελαφρώς αυξημένη αρτηριακή πίεση ενέχει κινδύνους για τα νεαρά άτομα

Οι νεαροί ενήλικοι με ελαφρώς αυξημένη αρτηριακή πίεση αίματος ενδεχομένως να διατρέχουν κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων μετέπειτα στη ζωή τους, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of the American College of Cardiology.

Επιστημονική ομάδα του Τμήματος Καρδιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου «Τζον Χοπκινς» έθεσε υπό ιατρική παρακολούθηση 2.500 γυναίκες και άνδρες για περίπου 25 χρόνια.

Οι συμμετέχοντες ήταν μεταξύ 18 και 30 ετών στην αρχή της μελέτης.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, οι επιστήμονες υπέβαλαν σε ιατρική αξιολόγηση τους συμμετέχοντες επτά φορές. Στις εξετάσεις περιλαμβάνονταν και μετρήσεις της αρτηριακής πίεσης του αίματος. Στο τέλος της μελέτης, τους υπέβαλαν και σε καρδιακές απεικονιστικές εξετάσεις.

Από την ανάλυση των δεδομένων προέκυψε ότι, οι συμμετέχοντες με ελαφρώς αυξημένη αρτηριακή πίεση, που θεωρούνταν εντός φυσιολογικού ορίου όταν ήταν 18 -30 ετών, ήταν πιθανότερο να εκδηλώσουν προβλήματα στην αριστερή καρδιακή κοιλία στη μέση ηλικία.

«Η μελέτη ενισχύει τη θεωρία του σωστού έλεγχου όλων των παραγόντων κινδύνου από νωρίς. Πολλοί συμμετέχοντες στο δείγμα δεν ήταν υπέρτασικοί, ωστόσο η χρόνια έκθεση στην υψηλή αρτηριακή πίεση, ακόμα και όταν θεωρείται εντός φυσιολογικού ορίου, σχετίζεται με καρδιακές δυσλειτουργίες 25 χρόνια αργότερα» εξηγεί ο Δρ Ζοαο Λιμα, επικεφαλής ερευνητής.

Οι επιστήμονες συμβουλεύουν το κοινό να λαμβάνουν πάντα μερικά αλλά απλά μέτρα για την προστασία της καρδιάς τους: περιορισμό της κατανάλωσης αλατιού, διατήρηση υγιούς σωματικού βάρους και τακτική σωματική άσκηση. Επίσης, να ακολουθούν πιστά τις ιατρικές οδηγίες σε περίπτωση που πάσχουν από υπέρταση.

health.in.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X