Κυριακοπούλου: «Θα πάω πιο χαλαρή από ποτέ»

Για τη συμμετοχή της στο προσεχές Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο Πεκίνο μίλησε η Νικόλ Κυριακοπούλου και παρά τις δύσκολες συνθήκες υπό τις οποίες πραγματοποιεί την προετοιμασία της, εμφανίστηκε αισιόδοξη για τη διάκριση.
Οι δηλώσεις της πρωταθλήτριας στο επί κοντώ στο ραδιοφωνικό σταθμό “ΣΠΟΡ FM”:
Για την κατάστασή της εν όψει του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου στο Πεκίνο:
«Θα πήγαινε ο προπονητής μου σήμερα, εγώ ξεκουράζομαι αυτή την περίοδο μετά από αρκετό καιρό. Είναι και οι καιρικές συνθήκες δύσκολες, αλλά τι να κάνουμε… Εννοείται πως και οι γηπεδικές συνθήκες είναι δύσκολες, είναι σαν να μπαίνουμε σε ένα θερμοκήπιο, χωρίς κλιματισμό στον Άγιο Κοσμά. Φεύγουμε τη Δευτέρα. Πάμε Κατάρ, έχουμε αναμονή επτά ώρες, και από εκεί πηγαίνουμε Πεκίνο».
Για τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στον κόσμο που έχει σημειώσει και την… κόντρα της με την Κουβανή Γιαρισλέι Σίλβα που είναι πρώτη φέτος:
«Είναι πολύ καλή αθλήτρια, δεύτερη Ολυμπιονίκης το 2012. Είναι πολύ καλή αθλήτρια, ήταν αναμενόμενο να φτάσει σε αυτό το επίπεδο. Αυτό είναι ένα επιπλέον κίνητρο για τον κάθε αθλητή. Έτσι είναι στον στίβο, έτσι είναι στο Επί Κοντώ. Δεν έχουμε κάποιον αγώνα. Θέλαμε 15 μέρες να κάνουμε προπονήσεις στην Ελλάδα. Είχαμε μία δύσκολη εβδομάδα, όμως είμαι αρκετά κουρασμένη από την προπόνηση. Το ήθελα όμως αυτό. Μας είχαν καλέσει σε άλλους δύο αγώνες, όμως θέσαμε σε προτεραιότητα το Παγκόσμιο και τον Σεπτέμβριο είναι ο τελικός του Diamond League. Έχουμε πολύ καλή σχέση με όλες τις κοπέλες».
Για το πού θα κριθούν τα μετάλλια στο Πεκίνο:
«Το έχουμε συζητήσει πολλές φορές με τον προπονητή και τους δικούς μου ανθρώπους. Αν περάσει με την πρώτη προσπάθεια το 4,75 θα είναι σίγουρα θα είναι μέσα στην τριάδα. Η πρώτη θέση θα κριθεί στο 4.80, μη πω και παραπάνω. Αυτές τις μέρες έχει πολύ ζέστη, 30 με 33 βαθμούς κελσίου, με πολύ υγρασία. Τα έχω ζήσει ξανά το 2008, όμως και εδώ είναι το ίδιο».
Για τους στόχους που θέτει η ίδια:
«Είμαι αποφασισμένη ότι θα πάω πιο χαλαρή από ποτέ. Θέλω να μου βγει. Το έχω δουλέψει πολύ στο μυαλό μου και να λειτουργήσω όπως στα Diamond League. Το ίδιο θέλω να κάνω και τώρα. Θα λειτουργήσει καλά αυτό. Όταν είσαι φαβορί, υπάρχει πολύ μικρό άγχος να διατηρήσεις τον τίτλο του φαβορί. Νομίζω ότι άμα το φας αυτό το… πακέτο, την επόμενη φορά θα είσαι πιο πολύ προετοιμασμένος. Όλα παίζουν. Η κατάστασή σου, η κατάσταση που βρίσκονται οι υπόλοιπες αθλήτριες. Είναι όλες καλές αθλήτριες, θα είναι δύσκολο αγώνας, θα έχει σασπένς. Κι όμως είναι τρεις Αμερικάνες από τις οποίες οι δύο είναι πολύ υπολογίσιμες. Δεν μπορούμε να μην υπολογίσουμε και την Κατερίνα Στεφανίδη. Τώρα είναι Αμερική και κάνει προπόνηση, θα είναι ένας δύσκολος αγώνας. Άμα δείτε τη λίστα της IAAF είναι πολλές κοπέλες πάνω από το 4,70 μ».
Για τον αγώνα του Κώστα Φιλιππίδη:
«Και εκείνος έχει δύσκολο αγώνα. Θα έχει μεγάλη αγωνία και η δική του προσπάθεια. Ο προκριματικός θα είναι πολύ δύσκολος. Είναι ίσως πιο δύσκολος και από τον τελικό. Περιμένεις πολλές ώρες. Είναι 16 αθλήτριες στο ένα γκρουπ και άλλες τόσες στο άλλο γκρουπ».

Σχετικά άρθρα