Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Έπαινος των δανειστών για τη συνεργασία της Ελλάδας στις διαπραγματεύσεις
Έπαινος των δανειστών για τη συνεργασία της Ελλάδας στις διαπραγματεύσεις thumbnail

Έπαινος των δανειστών για τη συνεργασία της Ελλάδας στις διαπραγματεύσεις

Οι δανειστές της Ελλάδας επαίνεσαν την συνεργασία της κυβέρνησης κατά τις διαπραγματεύσεις για τον τρίτο πακέτο βοήθειας αξίας 85 δισεκατομμυρίων ευρώ, σήμερα, πριν την συνάντηση των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες την ίδια μέρα.

Τη Τρίτη, η Ελλάδα ήρθε σε συμφωνία με τους τέσσερις θεσμούς δανειστών της – την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και το ευρωπαϊκό ταμείο βοήθειας – για να βοηθήσει τη χώρα να επιβιώσει, με το τρίτο πρόγραμμα δανεισμού σε πέντε χρόνια.

Σε δήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μαζί με την ΕΚΤ, οι τέσσερις θεσμοί αναγνώρισαν "την πολύ καλή συνεργασία των ελληνικών αρχών κατά την αποστολή επανεξέτασης, η οποία κατέστησε εφικτή αυτή τη συμφωνία μετά από αρκετούς μήνες διαπραγματεύσεων".

Στη δήλωσή της, η Κομισιόν είπε ότι το πακέτο βοήθειας θα βοηθήσει την Ελλάδα "να αντιμετωπίσει τις υπόλοιπες ανισορροπίες στην οικονομία για να την επαναφέρουν σε βιώσιμο μονοπάτι ανάπτυξης ενώ συγχρόνως αντιμετωπίζει με αποφασιστικό τρόπο τις κοινωνικές προκλήσεις με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπη η ελληνική κοινωνία".

Πηγή: real.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X