Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / ΔΝΤ: Πρώτα συμφωνία για το χρέος, μετά απόφαση συμμετοχής
ΔΝΤ: Πρώτα συμφωνία για το χρέος, μετά απόφαση συμμετοχής thumbnail

ΔΝΤ: Πρώτα συμφωνία για το χρέος, μετά απόφαση συμμετοχής

Ομάδα εμπειρογνωμόνων του ΔΝΤ υπό την Ντ. Βελκουλέσκου επισκέφθηκε την Αθήνα από την 30η Ιουλίου έως και την 12η Αυγούστου με σκοπό να συμμετάσχει στις τεχνικές συζητήσεις μεταξύ των ελληνικών αρχών, της Κομισιόν, του ΔΝΤ και του ESM για το οικονομικό πρόγραμμα που θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί από τον ESM, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ταμείου.

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίας της στη χώρα μας, η Βελκουλέσκου, όπως μετέδωσε το Euro2day.gr, έκανε την εξής δήλωση:

"Κατά την διάρκεια της επίσκεψής μας δουλέψαμε σκληρά με τις ελληνικές αρχές και τους ευρωπαίους εταίρους.

Το MoU που συμφωνήθηκε μεταξύ των αρχών και των ευρωπαίων εταίρων είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα προς τα εμπρός. Θέτει σε εφαρμογή εκτεταμένες πολιτικές για την αποκατάσταση της δημοσιονομικής βιωσιμότητας, της σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού κλάδου και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Στην περίοδο που θα ακολουθήσει προσβλέπουμε να εργαστούμε με τις αρχές για να αναπτυχθεί με περισσότερη λεπτομέρεια το πρόγραμμα αλλά και με τους εταίρους για να υπάρξουν αποφάσεις για την ανακούφιση χρέους που θα επιτρέψει στο χρέος της Ελλάδας να καταστεί διατηρήσιμο.

Το ΔΝΤ θα συνεργαστεί στενά με την ελληνική κυβέρνηση και τους ευρωπαίους εταίρους και θα πραγματοποιήσει μια αξιολόγηση για την παροχή περαιτέρω ρευστότητας στην Ελλάδα, όταν η χώρα κάνει βήματα προς την υλοποίηση του προγράμματος και υπάρξει μια ανακούφιση χρέους, τα οποία αναμένονται την περίοδο της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος του ESM".


Πηγή: real.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X