Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Βρέθηκε οικισμός 5.000 ετών στο βυθό της Αργολίδας
Βρέθηκε οικισμός 5.000 ετών στο βυθό της Αργολίδας thumbnail

Βρέθηκε οικισμός 5.000 ετών στο βυθό της Αργολίδας

Ίχνη προϊστορικής ανθρώπινης δραστηριότητας εντόπισε η  ανασκαφική ομάδα της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων και του Πανεπιστημίου της Γενεύης στην ανατολική πλευρά του Αργολικού Κόλπου.


βυθοσ (640×480).jpg
Η ομάδα ανακάλυψε οικισμό της 3ης χιλιετίας π.Χ. ο οποίος έχει έκταση 12 στρέμματα , βρίσκεται σε βάθος από 1 ως τρία μέτρα, που ήταν  παραθαλάσσιος και οχυρωμένος. Εκεί εντοπίστηκε πληθώρα κτισμάτων που έχουν όλα τα χαρακτηριστικά  πρωτοελλαδικών τύπων και διάφορα πλακόστρωτα, πιθανώς από δρόμους.


Βυθος 2 (640×480).jpg
Παράλληλα ανακαλύφθηκε τμήμα του οχυρωματικού τείχους και τουλάχιστον τρεις υπερμεγέθεις (18Χ10 μ.) πεταλόσχημες θεμελιώσεις προσαρτημένες στη γραμμή του τείχους.Η κεραμική που συνελλέγει  από τον χώρο του οικισμού είναι χαρακτηριστική της Πρωτοελλαδικής ΙΙ περιόδου.


βυθός τρία (600×800).jpg
Εκεί βρέθηκαν και λεπίδες οψιανού, πληθώρα λίθινων εργαλείων. Η έρευνα που ξεκίνησε στις 13 Ιουλίου και έδωσε την προσοχή της στην παραλία Λαμπαγιαννάς θα δώσει ενδιαφέροντα στοιχεία για την κατοίκηση, την  ναυτιλιακή δραστηριότητα αλλά και το εμπόριο αλλά  εκείνης της περιόδου.


 


 


 


http://www.star.gr/

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X