Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Δωρεάν είσοδος σε όλα τα μουσεία σήμερα!

Δωρεάν είσοδος σε όλα τα μουσεία σήμερα!

Σήμερα Σάββατο 18 Μαΐου είναι η Διεθνής Ημέρα Μουσείων, τα μουσεία όλης της χώρας γιορτάζουν και έχουν ελεύθερη είσοδο, ενώ διοργανώνουν εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, ημερίδες, συνέδρια, διαλέξεις, οργανωμένες ξεναγήσεις, μουσικές και άλλες εκδηλώσεις.

Ο φετινός εορτασμός έχει ως θέμα την εξίσωση "Μουσεία (Μνήμη + Δημιουργικότητα) = Κοινωνική Αλλαγή" και τιμώμενο μουσείο για το 2013 είναι το Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών.

"Τα μουσεία στις μέρες μας δεν βασίζονται μόνο στον πλούτο της πολιτιστικής κληρονομιάς που διαφυλάσσουν και εκθέτουν, αλλά και στη ζωντάνια των δράσεών τους. Οι παραδοσιακές αξίες της διαφύλαξης της πολιτιστικής κληρονομιάς σε συνδυασμό με τη δημιουργικότητα συμβάλλουν στην ανανέωση των Μουσείων και τη συνεχή επικοινωνία τους με το κοινό. Ο συνδυασμός μνήμης και δημιουργικότητας αποτελεί στοιχείο ανανέωσης της κοινωνίας και σημαντικό παράγοντα κοινωνικής αλλαγής", επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η γενική γραμματεία Πολιτισμού του ΥΠΑΙΘΠΑ.

Πηγή: Τα Μουσεία γιορτάζουν και ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/105854#ixzz2TdE62QM9

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X