Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Σχολείο για χαρισματικά παιδιά στη Θεσσαλονίκη!

Σχολείο για χαρισματικά παιδιά στη Θεσσαλονίκη!

Σχολείο για χαρισματικά και ταλαντούχα παιδιά θα δημιουργηθεί στη Θεσσαλονίκη με τη χορηγία του Ιδρύματος «Στάυρος Νιάρχος». Την δημιουργία του σχολείου ανακοίνωσε το ίδρυμα, το οποίο ανέλαβε την τριετή χρηματοδότηση του και θα προσφέρει, όπως αναφέρθηκε σε εκδήλωση του Αμερικανού πρεσβευτή χθες, «πανεπιστημιακού επιπέδου μόρφωση σε χαρισματικούς μαθητές όλων των κοινωνικών τάξεων».   Το κέντρο θα έχει έδρα στο κολέγιο Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη και σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Johns Hopkins θα παραχωρεί υποτροφίες σε μαθητές ηλικίας από 5 ως 18 ετών. «Δημιουργήσαμε ήδη την πρώτη ομάδα στην οποία συμμετέχουν μαθητές από διάφορα σχολεία της Ελλάδας, οι οποίοι δεν είναι κατ’ ανάγκη οι καλύτεροι μαθητές στην τάξης τους», ανέφερε ο πρόεδρος του Ανατόλια Παναγιώτης Βλάχος.

Η επιλογή γίνεται μέσα από αυστηροποιημένο τεστ που περιλαμβάνει συνέντευξη και γλωσσικές εξετάσεις, σε μια διαδικασία που θυμίζει IQ test.   Το σχολείο θα λειτουργήσει πιλοτικά φέτος και κανονικά το ερχόμενο καλοκαίρι.   Τα παιδιά θα λαμβάνουν πιστοποιητικό παρακολούθησης.   Υπολογίζεται ότι 5% από τους Έλληνες μαθητές με κλίση στο θέατρο, στις ανθρωπιστικές επιστήμες, στα μαθηματικά και τις φυσικές επιστήμες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στα καλοκαιρινά προγράμματα που θα διαρκέσουν 3 εβδομάδες. «Τα παιδιά υπάρχουν και είναι στα σχολεία. Το σημαντικό είναι να μάθουν το πρόγραμμα» είπε ο κ. Βλάχος.

Πηγή: www.lifo.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X