Ανακοίνωσε Όρτον η ΑΕΚ

Σε συμφωνία με τον Ντάνιελ Όρτον ήρθε η ΑΕΚ και έτσι ο 25χρονος Αμερικανός θα φορέσει τα κιτρινόμαυρα. Ο Όρτον έχει περάσει από το ΝΒΑ και από τους Νιου Όρλεαν Χόρνετς, τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντες αλλά τους Φιλαδέλφεια 76ers

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η διοίκηση της ΑΕΚ ανακοινώνει, ότι συμφώνησε με τον Ντανιέλ Όρτον (25 χρ., 2μ.08).
Βιογραφικό:

Ο Ντανιέλ Τζόσεφ Όρτον ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στο Λύκειο Bishop McGuinness από όπου και πήρε υποτροφία για το Κολέγιο του Κεντάκι.

Τον Μάιο του 2010 προτάθηκε για το Draft του ΝΒΑ μέσω του ατζέντη του και τα κατάφερε καθώς οι Ορλάντο Μάτζικ τον επέλεξαν στο νούμερο 29 και τον έδωσαν στην θυγατρική του ομάδα στο πρωτάθλημα του ΝΒΑ D-League, New Mexico Thunderbirds.

To ντεμπούτο του στο NBA το έκανε τον Ιανουάριο του 2012 απέναντι στους New Orleans Hornets και σε 16 αγώνες με τους Ορλάντο είχε 11,7 λεπτά μ.ο, 2,4 ριμπάουντ και 2,8 πόντους. Τον Αύγουστο του 2012 πήρε μεταγραφή για τους Οκλαχόμα Θάντερς όπου σε 13 αγώνες είχε 8 λεπτά μ.ο συμμετοχής, 2 ριμπάουντ και 2,5 πόντους.

Τον Οκτώβριο του 2013 η Φιλαδέλφεια 76ερς τον προσθέτει στο δυναμικό της και σε 22 παιχνίδια είχε 11,4 λεπτά μ.ο, 2,8 ριμπάουντ και 3 πόντους ανά αγώνα μέχρι και τον Ιανουάριο καθώς μετά αγωνίστηκε στην Maine Red Claws στη D-League.

Το καλοκαίρι του 2014 μετακομίζει στην Κίνα για λογαριασμό της Sichuan Blue Whales και μετά από 6 μήνες τον Φεβρουάριο του 2015 κατηφορίζει για τις Φιλιππίνες και τους Purefoods Star Hotshots όπου κάθησε για ένα μήνα και επέστρεψε στο πρωτάθλημα της D-League για να αγωνιστεί με τους Grand Rapids Drive και σε έξι εμφανίσεις κατέγραψε 6,7 πόντους, 5,8 ριμπάουντ με 18,3 λεπτά συμμετοχής. Τελευταία του ομάδα η Idaho Stampede, όπου και έμεινε ελεύθερος.

Σχετικά άρθρα