Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Και με υπογραφή Ολάντ νόμιμοι οι γάμοι ομόφυλων ζευγαριών στη Γαλλία
Και με υπογραφή Ολάντ νόμιμοι οι γάμοι ομόφυλων ζευγαριών στη Γαλλία thumbnail

Και με υπογραφή Ολάντ νόμιμοι οι γάμοι ομόφυλων ζευγαριών στη Γαλλία

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ υπέγραψε το Σάββατο τον νόμο που επιτρέπει τους γάμους μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών στη χώρα, μετά την απόρριψη – την Παρασκευή – της προσφυγής της αντιπολίτευσης στο Συνταγματικό Δικαστήριο.

Η Γαλλία είναι πλέον η ένατη χώρα της Ευρώπης και η 14η παγκοσμίως που αναγνωρίζει το νομικό καθεστώς του γάμου μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου.

Η πρώτη τελετή γάμου μπορεί να πραγματοποιηθεί δέκα ημέρες μετά την υπογραφή του Προέδρου, δηλαδή στις 28 Μαΐου.

Η υιοθέτηση του νόμου αποτελούσε προεκλογική δέσμευση του Φρανσουά Ολάντ, η οποία εκπληρώνεται μετά από πολύμηνη κοινοβουλευτική μάχη και διαδηλώσεις.

"Είμαι σίγουρος ότι αυτός ο νόμος δίνει ένα επιπρόσθετο δικαίωμα χωρίς αποκλεισμούς. Θα πρέπει να θεωρείται νόμος της συναίνεσης, της συμφιλίωσης και της προόδου", υποστήριξε ο κ. Ολάντ.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γαλλίας επικύρωσε τον νόμο που δίνει το δικαίωμα σε πρόσωπα του ίδιου φύλου να παντρεύονται μεταξύ τους και να υιοθετούν παιδιά.

Η δεξιά αντιπολίτευση είχε προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο υποστηρίζοντας ότι ο νόμος παραβιάζει το Σύνταγμα της Γαλλίας αλλά και το διεθνές δίκαιο.

Πηγή: Ta nea online

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X