Αρχική / More / ΖΩΔΙΑ / Γιατί Δεν Βρίσκω Έναν Άντρα;
Γιατί Δεν Βρίσκω Έναν Άντρα;    thumbnail

Γιατί Δεν Βρίσκω Έναν Άντρα;

Υπάρχει μια ρήση που λέει ότι πιο εύκολο είναι να συναντήσεις έναν εξωγήινο, παρά αυτό που λέμε την αδερφή ψυχή σου! Εδώ που τα λέμε, ιστορίες με θεάσεις εξωγήινων, διαβάζουμε συνέχεια. Πετυχημένα love stories, όχι και τόσο συχνά! Πέρα όμως από το αστείο του πράγματος, το να μην μπορεί μια γυναίκα να βρει έναν σύντροφο, είναι πολύ σημαντικό θέμα. Και έχει να κάνει με πολύ βαθιά χαρακτηριστικά της ψυχής της. Υπάρχουν κάποια πράγματα που μας εμποδίζουν να κάνουμε μια σχέση, και αυτά τα πράγματα δεν είναι εκεί έξω, είναι μέσα μας.


Μόνη από επιλογή Πολλές γυναίκες στην ουσία  επιλέγουν να μείνουν μόνες τους, περιορίζοντας συχνά και τις κοινωνικές τους επαφές, αφού δεν έχουν ταίρι . Το σκεπτικό τους είναι ότι «αφού δε βρίσκω κατάλληλο σύντροφο θα πρέπει να περιμένω».


Λανθασμένη συλλογιστική Κι ενώ εκ πρώτης όψεως κάτι τέτοιο ακούγεται λογικό και ρεαλιστικό, στη βάση του, τις περισσότερες φορές, ενέχει μια λανθασμένη συλλογιστική: η γυναίκα αυτή συνήθως απομονώνεται και περιμένει ότι, με μαγικό τρόπο, θα βρεθεί ο πρίγκιπας του παραμυθιού!


Η πεποίθηση ότι κάποιο άλλο άτομο θα ανακαλύψει το μοναχικό άτομο και θα το ερωτευτεί έχει τις ρίζες της στη σημασία που δίνουμε στο να μας εκτιμήσουν σωστά οι άλλοι. Όμως, όταν κανείς δε δείχνει τον εαυτό του προς τα έξω και κλείνεται, οι άλλοι δεν έχουν ευκαιρία να τον γνωρίσουν.


Μια άλλη λανθασμένη αντίληψη που στέκεται εμπόδιο στις γνωριμίες που θα μπορούσε να κάνει αυτή η γυναίκα είναι η πεποίθηση ότι δε χρειάζεται να κάνει η ίδια κάποια προσπάθεια και να απογοητευτεί, αν είναι τυχερό να βρεθεί σύντροφος, αυτό θα γίνει. Επίσης, η γυναίκα αυτή  λανθασμένα πιστεύει ότι οι άλλοι οφείλουν να αναγνωρίσουν τα προτερήματά της και να την προσεγγίσουν, χωρίς η ίδια να κάνει κάποια προσπάθεια. Βέβαια, στη βάση αυτού του συλλογισμού συχνά βρίσκεται το γεγονός ότι αυτό το άτομο πράγματι δεν έχει καλές διαπροσωπικές ικανότητες και δε γνωρίζει πώς ακριβώς να προσεγγίσει τους γύρω του.


Ψυχολογικά χαρακτηριστικά Τα άτομα που επιλέγουν να μείνουν μόνα τους, ενώ επιθυμούν διακαώς να κάνουν μια σχέση, συχνά χαρακτηρίζονται από έλλειψη αυτοπεποίθησης κι αίσθημα ανασφάλειας. Δεν τολμούν να πάρουν ρίσκα στον αισθηματικό τομέα και φοβούνται ιδιαίτερα την απόρριψη .


Επιλογή λάθος συντρόφου κάθε φορά Πολλές γυναίκες επιλέγουν σύντροφο για να ανακαλύψουν συντομότερα ή αργότερα, ότι έκαναν λάθος επιλογή! Κι αυτό συμβαίνει τόσο συχνά, που παύει πια να είναι τυχαίο γεγονός, όπως και οι ίδιες συνειδητοποιούν.


Λανθασμένη συλλογιστική Συνήθως η σκέψη αυτών των ατόμων είναι παρορμητική, με την έννοια ότι γνωρίζουν κάποιο άτομο και κατευθείαν δημιουργούν σχέση, χωρίς να εξετάσουν από πριν αν ταιριάζουν ή αν υπάρχουν βασικές προϋποθέσεις. Συχνά, δεν παρατηρούν λεπτομέρειες ή αρνητικά σημάδια ή τείνουν να τα δικαιολογήσουν λέγοντας πως ότι δεν τους αρέσει θα «αλλάξει με τον καιρό», κάτι που φυσικά δε συμβαίνει. Άλλοτε πάλι το σκεπτικό τους είναι «προκειμένου να είμαι μόνη μου, καλύτερα να είμαι με κάποιο άλλο άτομο, έστω και αν δεν είναι το κατάλληλο».


Αυτό συνήθως λειτουργεί για μικρό χρονικό διάστημα. Στη συνέχεια έρχονται στην επιφάνεια οι διαφορές, γίνονται καυγάδες και ακολουθεί ο χωρισμός και το συναίσθημα της απογοήτευσης. Τα άτομα αυτά συνήθως θεωρούν την ερωτική σχέση επιβεβαίωση και αυτοσκοπό, γι' αυτό και τα κριτήριά τους για την επιλογή συντρόφου δεν είναι ξεκάθαρα.


Ψυχολογικά χαρακτηριστικά Τα άτομα που μπαινοβγαίνουν σε λάθος σχέσεις συνήθως έχουν έντονη ανάγκη επιβεβαίωσης και αγάπης από τους άλλους. Συχνά έχουν λανθασμένα πρότυπα κι εμμένουν σε μια παθολογία που έχει βαθύτερες ρίζες. Για παράδειγμα, κάνοντας εδώ μια απλούστευση, αν είχαν απορριπτικούς γονείς τείνουν να βρίσκουν απορριπτικούς συντρόφους, σε μια προσπάθεια να «ξαναγράψουν» το σενάριο και να γίνουν αποδεκτοί.


Σχέσεις της μιας βραδιάς Για άλλες  πάλι γυναίκες, η λύση στο πρόβλημα του «δε βρίσκω τον κατάλληλο σύντροφο» είναι να κάνουν σχέσεις της μιας βραδιάς, κάτι που μπορεί να φέρνει ευχαρίστηση για μικρό χρονικό διάστημα, αλλά να αφήνει ψυχικά κενά την άλλη μέρα, όταν κανείς ξυπνά μόνη της και ξέρει πώς ότι έζησε το προηγούμενο βράδυ τελείωσε.


Λανθασμένη συλλογιστική Στη βάση της σκέψης αυτών των ατόμων βρίσκεται το «να περάσουμε καλά σήμερα και αύριο βλέπουμε». Το άτομο εστιάζει τόσο πολύ στο εδώ και τώρα και στην καλοπέραση της στιγμής, που δεν σκέφτεται τις συνέπειες της πράξης του ή ότι αυτό που κάνει δεν είναι ακριβώς αυτό που θέλει ή δεν θα οδηγήσει εκεί που επιθυμεί (δηλαδή στη μόνιμη σχέση).


Συνήθως τα άτομα αυτά μπορούν να «δουν» ξεκάθαρα το παθιασμένο κομμάτι της σχέσης, αλλά δεν αντιλαμβάνονται, όχι εκείνη τη στιγμή τουλάχιστον, ότι το συναισθηματικό κομμάτι το επεξεργάζεται κανείς με διαφορετικό τρόπο. Ένα επιχείρημα των ατόμων αυτών είναι «θέλω να ζήσω τη ζωή έντονα», το οποίο όμως συγκαλύπτει άλλα, βαθύτερα ψυχολογικάκίνητρα .


Ψυχολογικά χαρακτηριστικά Οι γυναίκες που κάνουν σχέσεις της μιας βραδιάς συχνά έχουν κρυμμένα συναισθήματα κενού, φόβου της μοναξιάς και του θανάτου. Πολλές φορές χαρακτηρίζονται από έλλειψη καλής συναισθηματικής οργάνωσης και διέπονται από θυμό κι εκδικητικότητα προς τον εαυτό τους, σε λανθάνουσα μορφή. Η αυτοκαταστροφική τους τάση μεταμορφώνεται σε κάτι άλλο, σε παρόρμηση, και διοχετεύεται σε μια έντονη ζωή, η οποία όμως αφήνει το άτομο ανικανοποίητο.


Μπορεί τελικά κανείς να βρει κατάλληλο σύντροφο; Η απάντηση είναι ότι αν πράγματι το επιθυμεί, θα βρει το κατάλληλο άτομο. Για να συμβεί όμως αυτό, θα πρέπει κανείς να κοιτάξει ειλικρινά μέσα του και να παραδεχτεί τις λανθασμένες αντιλήψεις του, τα ψυχολογικά του κίνητρα, τους φόβους αλλά και τις προσδοκίες του. Εξετάζοντας όλα αυτά τα κομμάτια,  θα μπορέσει να βρει τα λάθη που πιθανότατα κάνει και εμποδίζουν από το να βρει τον κατάλληλο σύντροφο.


πηγη:http://www.oroskopos.tv/

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X