Άριστη αμυντικά και 0-0 με Ίντερ η ΑΕΚ

Διαβάστε ακόμα:
Δέλλας: «Τα πήγαμε πολύ καλά…»
Η ΑΕΚ στο πιο δυνατό φιλικό της προετοιμασίας της κόντρα στην Ίντερ πήρε πολύ καλό βαθμό, μένοντας στο 0-0 με την ιταλική ομάδα στην Ανκόνα.Διάταξη 4-3-3 παρέταξε ο Δέλλας, με τον Μπαρόχα στο τέρμα και τον Ντιντάκ να συμμετέχει για πρώτη φορά σε αγώνα της ΑΕΚ, παίρνοντας θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας. Δεξιά έπαιξε ο Γκάλο και αμυντικό δίδυμο οι Τζανετόπουλος-Λαμπρόπουλος. Στην 3άδα του κέντρου ο Γιόχανσον είχε βάθος με τους Ανάκογλου και Σιμόες να παίζουν λίγο πιο μπροστά του. Στην επίθεση οι Βάργκας και Μπαρμπόσα αγωνίστηκαν στα άκρα με τον Αραβίδη στην κορυφή.Οι κιτρινόμαυροι παρουσιάστηκαν πολύ καλοί ανασταλτικά, μην επιτρέποντας στους Ιταλούς να βρουν κενούς χώρους και να απειλήσουν από τον άξονα. Οι σέντρες από πλευράς γηπεδούχων στην καρδιά της ελληνικής “καθαρίστηκαν” όλες από τις κεφαλιές των Τζανετόπουλου και Λαμπρόπουλου.Επιθετικά η Ένωση προσπάθησε να βγει ορθολογικά μπροστά, πατώντας ουκ ολίγες φορές την ιταλική περιοχή. Το τέλος του πρώτου μέρους βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς σκορ (0-0).Στο δεύτερο ημίχρονο ο Δέλλας άλλαξε με την πάροδο του χρόνου όλη την 11άδα του, γεγονός που επέτρεψε στην Ίντερ να απειλήσει σε τρεις περιπτώσεις τον Ανέστη, ο οποίος είχε αντικαταστήσει από το 62′ τον πολύ καλό Μπαρόχα. Ο Έλληνας γκολκίπες και στις τρεις περιπτώσεις που υπήρξε κίνδυνος για την εστία του, κατάφερε να κάει ισάριθμες εντυπωσιακές αποκρούσεις. Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Γροντής έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο ματς για να σκοράρει, με τον μέσο της ΑΕΚ να πλασάρει τον Χαντάνοβιτς και την μπάλα να περνάει μόλις άουτ.Η ΑΕΚ έδειξε σε αυτό το φιλικό ότι έχει πολλές δυαντότητες ανασταλτικά απέναντι σε έναν πανίσχυρο αντίπαλο, μόλις μία εβδομάδα πριν από την πρεμιέρα της στη Super League κόντρα στον Πλατανιά.
Οι συνθέσεις:
Ίντερ (Μαντσίνι): Χαντάνοβιτς, Ντ’Αμπρόζιο (76′ Ναγκατόμο), Μιράντα, Ζουάν Ζεζούς, Μουρίγιο, Μεδέλ (76′ Μανάι), Μπρόζοβιτς, Νιουκουρί, Γιόβετιτς, Κοντογκμπιά, Ικάρντι (55′ Παλάσιο).
ΑΕΚ (Δέλλας): Μπαρόχα (64′ Ανέστης), Γκάλο (76′ Ζόριτς), Λαμπρόπουλος (83′ Σβάρνας), Τζανετόπουλος (55′ Κρισάντους), Ντιντάκ (46′ Σοϊλέδης), Γιόχανσον (76′ Φαγέ), Σιμόες (55′ Γροντής), Ανάκογλου (55′ Άρθο), Βάργκας (46′ Πλατέλλας), Μπαρμπόζα (70′ Βασιλαντωνόπουλος), Αραβίδης (55′ Τζεμπούρ).

Σχετικά άρθρα