Ο Αρνεσεν το νέο «αίμα» και ο μεγάλος ηγέτης

Ομάδα τριετίας δημιουργεί ο Φράνκ Αρνεσεν στον ΠΑΟΚ και αυτό είναι εμφανέστατο, από τις κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι αυτή την στιγμή. Οι παίκτες που αποκτήθηκαν έχουν μικρό μέσο όρο ηλικίας, διαθέτουν όμως στοιχεία που τους κάνουν να ξεχωρίζουν. Ο ΠΑΟΚ ηδη μέχρι τον δεκαπενταύγουστο είχε ολοκληρώσει οκτώ μεταγραφές ενώ με την θετική εξέλιξη στις περιπτώσεις των Τσίμιροτ και Αντονις, οι αποκτήσεις παικτών θα έχουν φθάσει αισίως τις δέκα.

Η ειδοποιός διαφορά του νέου ΠΑΟΚ που χτίζει ο Αρνεσεν με τον ΠΑΟΚ της περσινής περιόδου ή ακόμη και των προηγούμενων ετών, είναι πως επιλέχθηκαν παίκτες που έχουν ποιότητα, μεγάλη διάθεση για προσφορά, χαρακτηριστικά που πρέπει ένας παίκτης για να πρωταγωνιστήσει και φλόγα για διάκριση. Ειδικά το τελευταίο στοιχείο, το διέκρινε ο Αρνεσεν από τις αναλυτικές συζητήσεις που είχε με κάθε παίκτη ξεχωριστά.

Επιπλέον μειώθηκε ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας, ζητήθηκε από παίκτες όπως ο Ράτς, ο Γκολάσα, ο Περέιρα να αποχωρήσουν, τελείωσε ο Μάρτενς που είχε απειροελάχιστη προσφορά (σε σύγκριση με το συμβόλαιο που είχε υπογράψει), πουλήθηκαν οι Λούκας και Νομπόα.

Παίκτες όπως ο Ρόντρίγκεζ που έχει θητεία και στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, ο Βραζιλιάνος Ζάιρο Ντα Σίλβα, ο Σλοβάκος Σάμπο, ο Κροάτης Λέοβατς, μπορούν να αλλάξουν την ποιότητα του ΠΑΟΚ. Θυμίζω ότι στους τέσσερις επίσημους αγώνες που έχει δώσει η ομάδα από τις 16 Ιουλίου, δεν έχει αγωνιστεί ο Αθανασιάδης, δεύτερος σκόρερ του ΠΑΟΚ την περσινή σεζόν, ο Χαρίσης που είναι από τα νέα αποκτήματα που μπορούν να δώσουν πολλά, ακόμη και ο Περέιρα πρώτος σκόρερ της ομάδας πέρυσι, που όμως βρίσκεται σε καραντίνα.

Ο ΠΑΟΚ ενισχύθηκε σημαντικά, αυτό θα φανεί όμως μέσα από τα παιχνίδια και τα στοιχεία που θα δείξει ως ομάδα σε συνδυασμό με τα ποιοτικά – ατομικά στοιχεία του κάθε νεοαποκτηθέντα.

Ο ΠΑΟΚ που χτίζεται από τον Αρνεσεν, έχει χαμηλό μέσο όρο ηλικίας και δημιουργείται για να πρωταγωνιστήσει την επόμενη τριετία.

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός, πως εκτός από τον Ροντρίγκεζ που έμεινε ελεύθερος (λόγω συγκεκριμένων συνθηκών από την Ελτσε), όλοι οι υπόλοιποι που προστέθηκαν στο ρόστερ, αγοράστηκαν από τις ομάδες τους. Αυτό δεν είχε συμβεί στο παρελθόν και δείχνει αρκετά στοιχεία από την φιλοσοφία του Δανού για το χτίσιμο της ομάδας.

Όμως, ακόμη και τώρα και παρά τις προσθήκες που έχουν γίνει για να αποδώσουν, λείπει από το ρόστερ του ΠΑΟΚ ο παίκτης – ηγέτης. Όλα αυτά, κατά την προσωπική μου εκτίμηση. Λείπει, ένας Πάμπλο Γκαρσία εν ενεργεία, ένας Βλάνταν Ιβιτς ή ένας Σέρτζιο Κονσεισάο. Παίκτης με ποιότητα, εμπειρία και ηγετικά χαρακτηριστικά. Ένας, που θα πάρει την ομάδα στις πλάτες του και θα συμπαρασύρει τους νεότερους για να βγάλουν εντός γηπέδου τα αγωνιστικά τους χαρίσματα οταν θα έρθουν τα δύσκολα, όταν η μπάλα δεν θα μπαίνει εύκολα στα δίχτυα, όταν ασκηθεί υπερβολική πίεση σε μία ομάδα που είναι υποχρεωμένη να παίζει υπό καθεστώς πίεσης.

Ελπίζω πως πολύ σύντομα ο Αρνεσεν, θα μας ανακοινώσει την προσθήκη ενός τέτοιου ποδοσφαιριστή, που θεωρώ πως είναι υπεραπαραίτητος για τον ΠΑΟΚ.

Γιατί ο παίκτης ηγέτης, θα ειναι το “κερασάκι” στην τούρτα που φτιάχνει ο Αρνεσεν με ξεχωριστά υλικά. 

Σχετικά άρθρα