Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Βάσεις 2015: Δείτε εδώ αναλυτικά το νέο σύστημα εγγραφών
Βάσεις 2015: Δείτε εδώ αναλυτικά το νέο σύστημα εγγραφών thumbnail

Βάσεις 2015: Δείτε εδώ αναλυτικά το νέο σύστημα εγγραφών

Ο Δεκαπενταύγουστος έφυγε και πλέον όλα βρίσκονται στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής των υποψηφίων στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.


Οι υποψήφιοι περιμένουν με αγωνία την έκδοση των αποτελεσμάτων από το υπουργείο Παιδείας. Οι αρμόδιες υπηρεσίες εξετάσεων του υπουργείου βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, καθώς το ηλεκτρονικό σύστημα της διεύθυνσης εξετάσεων επεξεργάζεται τα δεδομένα των μηχανογραφικών.


Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται η ανακοίνωση των βάσεων να γίνει περί τις 25 Αυγούστου, εφόσον έχει ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση των στοιχείων.


Τα βαθμολογικά δεδομένα των επιδόσεων των υποψηφίων των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων δεν είναι ενθαρρυντικά για άνοδο ή έστω συγκράτηση των βάσεων εισαγωγής. Τα δύσκολα θέματα σε αρκετά μαθήματα, όπως τα Αρχαία Ελληνικά Θεωρητικής Κατεύθυνσης και τα Μαθηματικά Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης είναι σημάδια της πτωτικής πορείας που θα ακολουθήσουν οι βάσεις.


Από την πτωτική πορεία δεν φαίνεται να εξαιρείται ούτε η Ιατρική της Αθήνας, η βάση της οποίας μπορεί να πέσει και κάτω από το "ψυχολογικό όριο" των 19.000 μορίων. Πτωτική αναμένεται να είναι η πορεία και των περιζήτητων Νομικών και Πολυτεχνικών Σχολών.


Λόγω της ρευστής οικονομικής κατάστασης και του επηρεασμού των υποψηφίων από τους κεφαλαιακούς ελέγχους, καθώς τα μηχανογραφικά κατατέθηκαν στις αρχές Ιουλίου, όταν έκλεισαν οι τράπεζες, μπορεί να παρατηρηθεί το φαινόμενο της μεγάλης πτώσης των βάσεων εισαγωγής σε Σχολές και Τμήματα της περιφέρειας, καθώς πολλά νοικοκυριά αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδα ενός φοιτητικού σπιτιού.


Αναλυτικά ανά επιστημονικό πεδίο:


1ο πεδίο


Πέφτουν οι Νομικές σχολές , καθώς και οι σχολές των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης


2ο πεδίο


Μεγάλη πτώση ειδικά στα τμήματα της περιφέρειας


3ο πεδίο


Σε ιστορικά χαμηλά θα βρεθεί η Ιατρική Αθηνών συμπαρασύροντας την Οδοντιατρική, Νοσηλευτική, Κτηνιατρική και Φαρμακευτική Σχολή.


4ο πεδίο


Ακόμα και πτώση 1000 μορίων σε πολυτεχνικά τμήματα.


5ο πεδίο


Πτωτική τάση στα οικονομικά τμήματα με αυξομειώσεις.


Νέο σύστημα εγγραφών


Στο μεταξύ αυτές τις ημέρες η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας κάνει δοκιμαστικές καταχωρήσεις στο νέο ηλεκτρονικό σύστημα, που θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά φέτος, για την εγγραφή των υποψηφίων στο τμήμα που πέτυχαν.


Την ίδια ημέρα που θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα, το υπουργείο Παιδείας θα θέσει σε εφαρμογή το νέο σύστημα εγγραφής των επιτυχόντων στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.


Έτσι οι επιτυχόντες δεν θα χρειαστεί να μεταβούν στο Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ που πέτυχαν για να εγγραφούν,ούτε να προσκομίσουν δικαιολογητικά.


Θα μπουν στον ιστότοπο που θα ορίσει το υπουργείο Παιδείας με τον προσωπικό τους κωδικό, και στη συνέχεια θα τους αποσταλεί από το σύστημα νέοι κωδικοί για να κάνουν την εγγραφή τους.


Ταυτόχρονα οι πρωτοετείς φοιτητές θα παραλάβουν και το Δελτίο Ταυτότητας Φοιτητή, προκειμένου να τη χρησιμοποιήσουν άμεσα προκειμένου να έχουν έκπτωση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X