Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Nέα χαλάρωση των capital controls με επτά αλλαγές
Nέα χαλάρωση των capital controls με επτά αλλαγές thumbnail

Nέα χαλάρωση των capital controls με επτά αλλαγές

Σε νέα χαλάρωση των capital controls προχωρά η κυβέρνηση. Επτά αλλαγές επέρχονται στη σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με απόφαση του υπουργού οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου που δημοσιεύθηκε αργά χθες στο ΦΕΚ.


Μεταξύ άλλων, επιτρέπεται η μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό μέχρι του ποσού των 500 ευρώ μηνιαίως. Ειδικά για τις ανάγκες φοιτητών που σπουδάζουν στο εξωτερικό δίδεται – υπό προϋποθέσεις – το δικαίωμα μεταφοράς χρημάτων που φτάνουν και τα 8.000 ευρώ.


Το άνοιγμα νέου τραπεζικού λογαριασμού – χωρίς δικαίωμα ανάληψης – επιτρέπεται ειδικά για την αποπληρωμή υποχρεώσεων προς το Δημόσιο ή τα ασφαλιστικά ταμεία ή ακόμη και για την εξυπηρέτηση τραπεζικού δανείου.


Με άλλη τροποποίηση, επιτρέπεται η πλήρης ή μερική αποπληρωμή δανείου όχι μόνο με μετρητά ή με έμβασμα από το εξωτερικό όπως συνέβαινε μέχρι τώρα αλλά και με χρήματα τα οποία μπορούν να προέλθουν από την εκταμίευση άλλων δανείων.


avgi.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X