Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / 13.000 υπάλληλοι της Ε.Ε καλοπερνούν: Γεύματα, διασκέδαση και αγορές!3
13.000 υπάλληλοι της Ε.Ε καλοπερνούν: Γεύματα, διασκέδαση και αγορές!3 thumbnail

13.000 υπάλληλοι της Ε.Ε καλοπερνούν: Γεύματα, διασκέδαση και αγορές!3

Εάν αναρωτιέστε ποιά είναι η καλύτερη δουλειά στην Ευρώπη της σκληρής λιτότητας που δοκιμάζει εκατομμύρια πολιτών, η απάντηση είναι μία: Υπάλληλος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Το σκάνδαλο -γιατί περί σκανδάλου πρόκειται- αποκάλυψε ηTelegraph.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που γνωστοποίησε η βρετανική εφημερίδα,οι 13.000 υπάλληλοι της Ε.Ε. περνούν ζωή χαρισάμενη.


Οι υπάλληλοι χρέωσαν -μόνο εντός του 2013- τις πιστωτικές κάρτες (που τους δίνει η Ε.Ε. και οι οποίες είναι συνδεδεμένες με τους προσωπικούς λογαριασμούς τους) με το ποσό των 103,4 εκατ. ευρώ.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο μέσος υπάλληλος έχει μηναίο μισθό 8.000 ευρώ και υπάγεται σε ειδικό φορολογικό συντελεστή 16%.


Όπως προκύπτει από έγγραφα που επικαλείται η εφημερίδα, κάθε στέλεχος της Ε.Ε. που βρίσκεται εκτός έδρας δικαιούται ημερησίως 100 ευρώ για διατροφή και «τυχαίες δαπάνες», οι οποίες κρίνονται απαραίτητες στο πλαίσιο των καθηκόντων του -στα 100 ευρώ ωστόσο, δεν συμπεριλαμβάνει το μεγάλο έξοδο, που είναι το ξενοδοχείο.Οι κάρτες της dolce vita εκδόθηκαν για 362 αξιωματούχους με έδρα τη Γερμανία, 143 με έδρα τη Βρετανία και 79 με έδρα τη Γαλλία, ενώ στη συντριπτική πλειοψηφία, ωφελημένοι είναι όσοι εργάζονται στα κεντρικά της Ένωσης, στο Βέλγιο.


Τα στοιχεία είδαν το φως της δημοσιότητας την ώρα που οι… Θεσμοί καλούνται να συνάψουν νέα εξαετή σύμβαση με εταιρία παροχής πιστωτικής καρτών.


Μάλιστα, όταν είχε εισαχθεί πρώτη φορά το «καθεστώς» των πιστωτικών καρτών είχε φανεί αμέσως ότι, τα έξοδα αφορούσαν σε κλαμπάκια, εστιατόρια και αγορές ειδών πολυτελείας…

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X