Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Βραβείο 100.000 δολαρίων για το προφυλακτικό νέας γενιάς από το Ιδρυμα Μπιλ Γκέιτς
Κυκλοφορεί σε ποικιλία χρωμάτων, χαρακτηριστικών υφών, μεγεθών και γεύσεων - ακόμα και με γεύση μπέικον… Πέρα όμως από το θεαθήναι και κάποιες μικρές τεχνικές βελτιώσεις, το προφυλακτικό λίγο έχει αλλάξει αυτά τα τελευταία πενήντα χρόνια. Και η «στασιμότητα» αυτή δεν διαφεύγει του Μπιλ και της Μελίντα Γκέιτς. Μέσω του φιλανθρωπικού τους Ιδρύματος, το ζευγάρι των δισεκατομμυριούχων προκήρυξε τον Μάρτιο διαγωνισμό με έπαθλο 100.000 δολαρίων, κάπου 78.000 ευρώ, για το προφυλακτικό του μέλλοντος - «ένα προφυλακτικό νέας γενιάς που θα αυξάνει σημαντικά την απόλαυση ώστε να πολλαπλασιαστεί η τακτική του χρήση». «Ενα από τα μεγαλύτερα φρένα στη χρήση του ανδρικού προφυλακτικού», επισημαίνει το Ιδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, «είναι η μειωμένη απόλαυση που δηλώνει ότι αισθάνεται ο χρήστης. Είναι άραγε δυνατόν να αναπτύξουμε ένα προϊόν χωρίς αυτό το πρόβλημα ή, ακόμα καλύτερα, το οποίο θα αύξανε την απόλαυση;». Το Ιδρυμα είναι πεπεισμένο πως ένα τέτοιο προϊόν θα συνιστούσε σπουδαία πρόοδο για την παγκόσμια υγεία, «τόσο για τον περιορισμό των ανεπιθύμητων κυήσεων όσο και για την πρόληψη των σεξουαλικών μεταδιδόμενων νοσημάτων και του ιού HIV του AIDS». Πώς ακριβώς, όμως, θα ήταν αυτό το ιδανικό προφυλακτικό; Η γαλλική εφημερίδα «Λιμπερασιόν» αφιέρωσε χθες ένα δισέλιδο σε καινοτόμα σχέδια και ιδέες που βρίσκονται ήδη στα σκαριά και άλλα, ακόμα πιο καινοτόμα σχέδια και ιδέες που ανήκουν προς το παρόν στη σφαίρα της φαντασίας.  Ανάμεσα στις πρώτες εταιρείες που εισπράττουν ενθάρρυνση από το Ιδρυμα Γκέιτς είναι μια μικρή αμερικανική εταιρεία, η Origami Condoms. Η πρωτοτυπία της έγκειται σε πολλά σημεία. Κατ' αρχήν, οραματίζεται το τέλος του λάτεξ και την αντικατάστασή του με σιλικόνη για να είναι το προφυλακτικό και πιο ευχάριστο και πιο γερό. Ο ιδρυτής της, Ντάνι Ρέσνικ, μολύνθηκε από τον ιό HIV εξαιτίας ενός προφυλακτικού που έσπασε κατά την ερωτική πράξη - είναι λοιπόν ταγμένος στη βελτίωση του συγκεκριμένου προϊόντος. Δεύτερος στόχος του είναι η λίπανση του προφυλακτικού στο εσωτερικό του, ώστε «να μιμείται το καλύτερο δυνατό την αίσθηση του σεξ χωρίς προστασία». Κι έπειτα, έχει ήδη σχεδιάσει διαφορετικά προφυλακτικά για κάθε τύπο σεξουαλικής επαφής, ένα ανδρικό προφυλακτικό για κολπικό έρωτα, ένα ακόμα για πρωκτικό σεξ και ένα τρίτο, γυναικείο προφυλακτικό.

Βραβείο 100.000 δολαρίων για το προφυλακτικό νέας γενιάς από το Ιδρυμα Μπιλ Γκέιτς

Κυκλοφορεί σε ποικιλία χρωμάτων, χαρακτηριστικών υφών, μεγεθών και γεύσεων – ακόμα και με γεύση μπέικον… Πέρα όμως από το θεαθήναι και κάποιες μικρές τεχνικές βελτιώσεις, το προφυλακτικό λίγο έχει αλλάξει αυτά τα τελευταία πενήντα χρόνια. Και η «στασιμότητα» αυτή δεν διαφεύγει του Μπιλ και της Μελίντα Γκέιτς. Μέσω του φιλανθρωπικού τους Ιδρύματος, το ζευγάρι των δισεκατομμυριούχων προκήρυξε τον Μάρτιο διαγωνισμό με έπαθλο 100.000 δολαρίων, κάπου 78.000 ευρώ, για το προφυλακτικό του μέλλοντος – «ένα προφυλακτικό νέας γενιάς που θα αυξάνει σημαντικά την απόλαυση ώστε να πολλαπλασιαστεί η τακτική του χρήση».

«Ενα από τα μεγαλύτερα φρένα στη χρήση του ανδρικού προφυλακτικού», επισημαίνει το Ιδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, «είναι η μειωμένη απόλαυση που δηλώνει ότι αισθάνεται ο χρήστης. Είναι άραγε δυνατόν να αναπτύξουμε ένα προϊόν χωρίς αυτό το πρόβλημα ή, ακόμα καλύτερα, το οποίο θα αύξανε την απόλαυση;». Το Ιδρυμα είναι πεπεισμένο πως ένα τέτοιο προϊόν θα συνιστούσε σπουδαία πρόοδο για την παγκόσμια υγεία, «τόσο για τον περιορισμό των ανεπιθύμητων κυήσεων όσο και για την πρόληψη των σεξουαλικών μεταδιδόμενων νοσημάτων και του ιού HIV του AIDS». Πώς ακριβώς, όμως, θα ήταν αυτό το ιδανικό προφυλακτικό; Η γαλλική εφημερίδα «Λιμπερασιόν» αφιέρωσε χθες ένα δισέλιδο σε καινοτόμα σχέδια και ιδέες που βρίσκονται ήδη στα σκαριά και άλλα, ακόμα πιο καινοτόμα σχέδια και ιδέες που ανήκουν προς το παρόν στη σφαίρα της φαντασίας.

 Ανάμεσα στις πρώτες εταιρείες που εισπράττουν ενθάρρυνση από το Ιδρυμα Γκέιτς είναι μια μικρή αμερικανική εταιρεία, η Origami Condoms. Η πρωτοτυπία της έγκειται σε πολλά σημεία. Κατ’ αρχήν, οραματίζεται το τέλος του λάτεξ και την αντικατάστασή του με σιλικόνη για να είναι το προφυλακτικό και πιο ευχάριστο και πιο γερό. Ο ιδρυτής της, Ντάνι Ρέσνικ, μολύνθηκε από τον ιό HIV εξαιτίας ενός προφυλακτικού που έσπασε κατά την ερωτική πράξη – είναι λοιπόν ταγμένος στη βελτίωση του συγκεκριμένου προϊόντος. Δεύτερος στόχος του είναι η λίπανση του προφυλακτικού στο εσωτερικό του, ώστε «να μιμείται το καλύτερο δυνατό την αίσθηση του σεξ χωρίς προστασία». Κι έπειτα, έχει ήδη σχεδιάσει διαφορετικά προφυλακτικά για κάθε τύπο σεξουαλικής επαφής, ένα ανδρικό προφυλακτικό για κολπικό έρωτα, ένα ακόμα για πρωκτικό σεξ και ένα τρίτο, γυναικείο προφυλακτικό.

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X