Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Πράσινο φως για 400.000 ανέργους!

Πράσινο φως για 400.000 ανέργους!

Τελικό "ναι" στην συγχρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος απασχόλησης 400.000 ανέργων φαίνεται να λέει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, παρά τη χθεσινή εμπλοκή που προέκυψε, λόγω "γραφειοκρατικών εμποδίων".

Ο Επίτροπος Λάζλο Άντορ, έδωσε ρητή εντολή προς κάθε αρμόδιο και προς τη Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για να αρθούν τα εμπόδια αυτά έτσι ώστε το πρόγραμμα απασχόλησης των 400.000 ανέργων, μελών οικογενειών χωρίς κανένα εργαζόμενο, να ενεργοποιηθεί.

Η εντολή του κ. Άντορ δόθηκε σε απάντηση σχετικής επιστολής της Ελληνίδας επιτρόπου Μαρίας Δαμανάκη. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πάντως επιβεβαίωσε με επιστολή της τα όσα αναφέρθηκαν περί εμπλοκής, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι "μια πιθανή πηγή χρηματοδότησης του προγράμματος, κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις, είναι το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, κάτι που απαιτεί ωστόσο την αναθεώρηση των προγραμμάτων, δυνατότητα που είναι περιορισμένη, με δεδομένο ότι το ΕΣΠΑ διανύει ουσιαστικά την τελευταία χρονιά της προγραμματικής περιόδου".

Το θρίλερ της εμπλοκής

Το σχέδιο του υπ. Εργασίας και του ΟΑΕΔ είχε για την αντιμετώπιση της ανεργίας, χθες φαινόταν να βρίσκεται στον "αέρα" με τον γενικό διευθυντή της Διεύθυνσης Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης της Ε.Ε. Κ. Ρισέλ να δηλώνει πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ, ως μη αναπτυξιακό.

Προειδοποίησε, μάλιστα, ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα απαιτηθεί επιστροφή των χρημάτων.
Η βασική αιτιολογία για το "μπλόκο" στο σχέδιο είχε να κάνει με το γεγονός ότι σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η λογική του προγράμματος είναι αντίθετη με τα όσα προβλέπουν οι κανονισμοί της Ε.Ε. σχετικά με τη χρήση των πόρων του ΕΣΠΑ για τομείς κοινωφελούς δράσης.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Εργασίας αναφέρει ότι το πρόγραμμα θα προχωρήσει ως έχει σχεδιαστεί.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο σημειώνει ότι "το πρόγραμμα σχεδιάζεται σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης ώστε να διασφαλιστούν οι απαραίτητοι πόροι για την υλοποίησή του. Σε κάθε περίπτωση θα είναι πλήρως εναρμονισμένο με τους κανόνες επιλεξιμότητας που θέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή".

Στο μεταξύ, ο υπουργός Εργασίας προανήγγειλε και νέο πρόγραμμα 75.000 θέσεων εργασίας για τους νέους, που θα υλοποιηθεί τους πρώτους μήνες του 2014.

Πηγή: www.zougla.gr

 

 

 

 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X