Απίστευτη έκπληξη στην πρεμιέρα

Δεν τα κατάφερε ο Έλληνας Παγκόσμιος Πρωταθλητής του κλειστού στίβου Κώστας Φιλιππίδης ο οποίος άρχισε τις προσπάθειες του από τα 5,40μ. ύψος το οποίο υπερέβη με την πρώτη προσπάθεια, εν συνεχεία ο πήχης τοποθετήθηκε στα 5,55μ. που επίσης υπερέβη με την πρώτη προσπάθεια ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα, ο οποίος ωστόσο δεν κατόρθωσε στις τρεις προσπάθειες του να υπερβεί τα 5,65μ. και έμεινε εκτός 15αδας. Όντας 13ος στο δεύτερο γκρουπ όπου μετείχε και κατέλαβε την 24η θέση επί συνόλου 30 αθλητών. To αγώνισμα κυμάνθηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα γεγονός το οποίο περίτρανα αποδεικνύεται από το ότι 15 άλτες ξεπέρασαν τα 5,70μ. και προκρίθηκαν άπαντες για τον  τελικό του Επι-κοντώ ανδρών. Εκτός τελικού έμειναν και ο Βραζιλιάνος Τιαγκό Ντασίλβα με 5,92μ.. φετεινό καθώς και ο Ρώσος Αλεξάντρ Γκρίπιτς ο οποίος είχε ανέβει στο πόντιουμ των νικητών στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στην Πράγα.

Ο Γάλλος Ολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ρενώ Λαβιλενί τράβηξε και πάλι τα φώτα της δημοσιότητας ξεκινώντας τις προσπάθειες του από τα 5,70μ , ύψος το οποίο πέρασε με άνεση.

Στον τελικό του Επι-κοντώ προκρίθηκαν οι ακόλουθοι άπαντες όπως προαναφέραμε έχοντας υπερβεί τα 5,70μ. : Σαμ Κέντρικς (ΗΠΑ),  Πάβελ Βοϊτσεσόφσκι (Πολωνία), Ρενό Λαβιλενί (Γαλλία) , Γιάν Κουντλίτσκα (Τσεχία) ,  Ρόμπερτ Σομπέρα (Πολωνία), Ρόμπερτ Ρένερ (Σλοβενία), Τομπίας Σέρμαθ (Γερμανία), Μίχαλ Μπάλνερ (Τσεχία), Σόουνι Μπέιρμπερ (Καναδάς), Πιότρ Λίσεκ (Πολωνία), Ιβάν Γκερτλέιν (Ρωσία) , Τζέρμαν Καραβάλιο (Αργεντινή), Κεβέν Μεναλντό (Γαλλία), Ιβάν Χόρβατ (Κροατία) και Ράφαελ Χολζντέπε (Γερμανία).

Ο Γάλλος Ολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ρενώ Λαβιλενί τράβηξε και πάλι τα φώτα της δημοσιότητας ξεκινώντας τις προσπάθειες του από τα 5,70μ , ύψος το οποίο πέρασε με άνεση.

Με πολύ καλές επιδόσεις ξεκίνησαν τα προκριματικά των 100μ. ανδρών όπου είδαμε αρκετούς αθλητές να σημειώνουν χρόνους κάτω από τα 10 δευτερόλεπτα, στοιχείο το οποίο υποδηλώνει πως θα δούμε εξαιρετικές επιδόσεις στον αυριανό τελικό του αγωνίσματος της “μιας ανάσας” ανδρών. Τρέχοντας χαλαρά τερμάτισε πρώτος με 9.83 ο Ολυμπιονίκης των 100μ. το 2004  Τζάστιν Γκάτλιν, “ευχάριστη νότα” ήταν  η εμφάνιση του 20χρονου νικητή της τέταρτης σειράς Τρέβιον Μπρόμελ από τις ΗΠΑ ο οποίος σημείωσε χρόνο 9.91, ο Γάλλος Τζιμί Βικό ο οποίος ισοφάρισε φέτος το ρεκόρ Ευρώπης με 9.86 πρώτευσε στην πέμπτη τη σειρά με 9.92, με δεύτερο τον Καναδό Αντρέ Ντεγκράς ο οποίος πέτυχε 9.99. Ο πολυολυμπιονίκης Γιουσείν Μπολτ από την Τζαμάικα τρέχοντας χωρίς να πιεστεί κέρδισε στην έβδομη σειρά με 9.96 και είναι ερωτηματικό το τι δύναται να πετύχει στον τελικό του αγωνίσματος καθότι ο φετεινός τραυματισμός του τον έχει αφήσει “πίσω” όσον αφορά την αγωνιστική του κατάσταση αλλά βέβαια οι “τρομακτικές” δυνατότητες του κορυφαίου αθλητή συνηγορούν στο ότι είναι ικανός για ένα χρόνο κοντά στα 9.70, είδωμεν αν κάποιος άλλος μπορεί να πετύχει καλύτερο χρόνο και να του στερήσει το χρυσό μετάλλιο.

Δυνατός εμφανίστηκε στα 100μ. και ο 33χρονος Τζαμαϊκανός Ασάφα Πάουελ ο οποίος τρέχοντας στην πρώτη προκριματική σειρά σημείωσε χρόνο 9.95 , ενώ ξεχώρισε ακόμα ο νικητής της τρίτης σειράς Καταριανός Φέμι Ογκουνόντε με 9.99.

Το χρυσό μετάλλιο στην σφαιροβολία των γυναικών κατέκτησε η Κινέζα Με Λιάο Γκονγκ  (Κίνα) με 20,30μ. , το ασημένιο με 20,10μ. η Γερμανίδα Κριστίνα Σβάνιτς   και το χάλκινο με 19,76μ. η Μισέλ Κάρτερ από τις ΗΠΑ, ακολούθησαν με 19,48μ. η  Ανίτα Μάρτον από την Ουγγαρία , με 19,04μ. η Γιάνγκ Γκάο  από την Κίνα, η Αλόνα Ντουμπίτσκαγια (Λευκορωσία)  18,52, η Γιουλία Λέντσουκ (Λευκορωσία) με 18,25μ. και 8η η Νατάλια Ντούκο (Χιλή) με 17,95μ.

Σχετικά άρθρα