Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / ΣΟΚ:Ζητούσαν 3.000 ευρώ για να σβήσουν ονόματα από τη «μαύρη λίστα» του «Τειρεσία»
ΣΟΚ:Ζητούσαν 3.000 ευρώ για να σβήσουν ονόματα από τη «μαύρη λίστα» του «Τειρεσία» thumbnail

ΣΟΚ:Ζητούσαν 3.000 ευρώ για να σβήσουν ονόματα από τη "μαύρη λίστα" του "Τειρεσία"

Επικυρώθηκαν οι ποινές κάθειρξης σε δύο γυναίκες, μία δικηγόρο και μία αρχιφύλακα της ΕΛΑΣ – "Εξυπηρέτησαν" 13 άτομα και συνολικά ωφεληθήκαν 39.000 ευρώ


Την ποινή της κάθειρξης των πέντε ετών που επιβλήθηκε αφενός σε μια αρχιφύλακα της ΕΛΑΣ που υπηρετούσε στον Πειραιά και αφετέρου σε μια δικηγόρο των Αθηνών, επικύρωσε το Ζ΄ Ποινικό Τμήμα του Αρείου, καθώς οι δύο γυναίκες έναντι του ποσού των 3.000 ευρώ, επί δύο χρόνια περίπου, έσβηναν από τη "μαύρη λίστα" του  "Τειρεσίας" 13 ονόματα που είχαν δυσμενή οικονομικά στοιχεία.Η αστυνομικός και η δικηγόρος καταδικάστηκαν η κάθε μια σε κάθειρξη 5 ετών (μετατρέψιμη η ποινή σε 5 ευρώ την ημέρα), για τα αδικήματα της κακουργηματικής πλαστογραφίας κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια και κατ΄ εξακολούθηση.

Η σύλληψη του σχεδίου έγινε από τη δικηγόρο, ενώ η αρχυφύλακας που υπηρετούσε σε υπηρεσία της ΕΛΑΣ στον Πειραιά βεβαίωνε (θεωρούσε) το δήθεν γνήσιο των υπογραφών 13 ατόμων που είχαν δυσμενή οικονομικά στοιχεία στον "Τειρεσία". 

Συνολικά οι δύο γυναίκες από τον Αύγουστο του 2001 έως τον Σεπτέμβριο του 2003, "εξυπηρέτησαν" 13 άτομα και έλαβαν από τον καθένα το ποσό των 3.000 ευρώ. Δηλαδή συνολικά ωφεληθήκαν 39.000 ευρώ. Τα 13 αυτά άτομα είχαν προβλήματα λόγω ανεξόφλητων συναλλαγματικών και επιταγών, ενώ σε βάρος άλλων είχαν εκδοθεί διαταγές πληρωμών.

Έτσι, οι δύο γυναίκες συνέτασσαν και πλαστογραφούσαν υπεύθυνες δηλώσεις του νόμου 1599/1986, ότι τα ποσά που όφειλαν οι 13 είχαν εξοφληθεί.

Το γνήσιο των υπογραφών θεωρούσε η αρχιφύλακας είτε με την πλαστογραφία της υπογραφής συναδέλφου της είτε με τη δική της υπογραφή, θέτοντας επάνω στις δηλώσεις και τις σχετικές σφραγίδες  της ΕΛΑΣ. Κατόπιν αυτού, ο "Τειρεσίας" διέγραψε τα ονόματα των 13 τη "μαύρη λίστα".

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X