Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Πιο μορφωμένοι από τους Γερμανούς οι μετανάστες
Πιο μορφωμένοι από τους Γερμανούς οι μετανάστες thumbnail

Πιο μορφωμένοι από τους Γερμανούς οι μετανάστες

Όλο και περισσότεροι νέοι μετανάστες με υψηλό μορφωτικό επίπεδο φτάνουν στη Γερμανία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας, η οποία διαπιστώνει ότι το επίπεδο της εκπαίδευσής τους είναι υψηλότερο ακόμη και από αυτό των Γερμανών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνας του Ιδρύματος Bertelsmann.Το 43% των μεταναστών ηλικίας 15-65 ετών που εγκαθίστανται τα τελευταία χρόνια στην Γερμανία διαθέτει επαγγελματική κατάρτιση, ενώ το ίδιο ισχύει μόνο για το 26% των ιδίων των Γερμανών.

Παρ’ όλα αυτά, όπως αναφέρει μελέτη του Ινστιτούτου Έρευνας για την Απασχόληση (ΙΑΒ), οι Γερμανοί εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τους μετανάστες ως λιγότερο καταρτισμένους από τους εαυτούς τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, μόνο κατά το 2012 έφθασαν στην Γερμανία πάνω από ένα εκατομμύριο νέοι μετανάστες, οι περισσότεροι εκ των οποίων υψηλής ειδίκευσης, οι οποίοι έχουν ιδιαίτερες πιθανότητες απασχόλησης σε περιοχές της επαρχίας, όπου διαπιστώνονται συνήθως ελλείψεις.

«Η Γερμανία χρειάζεται περισσότερους εξειδικευμένους μετανάστες από ποτέ», δήλωσε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Bertelsmann Γεργκ Ντρέγκερ, επισημαίνοντας ότι αυτό αφορά και μετανάστες από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Πηγή: Έθνος.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X