Ουόρεν: «Ευλογημένος που ήρθα στην ΑΕΚ»

Ο Κρις Ουόρεν ήρθε στην Ελλάδα το πρωί της Κυριακής για λογαριασμό της ΑΕΚ. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Ένωσης που αναμένεται να ενισχύσει στις θέσεις των γκαρντ της ομάδας του Ντράγκαν Σάκοτα έκανε τις πρώτες του δηλώσεις.
-Πώς αισθάνεσαι που «πάτησες» Ελλάδα; «Αισθάνομαι ευλογημένος, που μου δίνεται η ευκαιρία να παίξω στην ΑΕΚ. Ελπίζω να διασκεδάσουμε παίζοντας μπάσκετ και να κερδίσουμε όσο περισσότερους αγώνες μπορούμε και να γράψουμε ιστορία». -Η ΑΕΚ θα συμμετάσχει σε τρεις διοργανώσεις. Πόσο ψηλά πιστεύεις, ότι μπορείτε να φτάσετε;
«Μου αρέσει πολύ να παίζω ανταγωνιστικό μπάσκετ. Μου αρέσει πολύ ο ανταγωνισμός, η δυνατότητα να προσαρμοστείς σε τέτοιες συνθήκες και να κερδίζεις. Ποτέ δεν ξέρεις πως θα εξελιχθούν τα ματς, μαθαίνεις από αυτά και γίνεσαι πάντα καλύτερος».
-Η ΑΕΚ έχει ιστορικά ως στόχο την κορυφή. Θεωρείς ότι είναι μακριά αυτή η ώρα;
«Όχι. Πιστεύω, ότι η ΑΕΚ μπορεί να μπει σφήνα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Αυτό είναι το πλάνο. Θα κοιτάξουμε το κάθε ματς ξεχωριστά και στόχος μας είναι να κερδίζουμε».
-Ήταν δύσκολη ή εύκολη η απόφασή σου να διαλέξεις την ΑΕΚ ως την επόμενη ομάδα της καριέρας σου;
«Ήταν πολύ εύκολη απόφαση. Η ΑΕΚ είναι μία ομάδα με μεγάλη ιστορία, που επιπλέον συμμετέχει στην Ευρώπη, και σε ένα από τα πιο δυνατά πρωταθλήματα της Ευρώπης. Είναι η μεγαλύτερη προοπτική στην καριέρα μου το να έλθω σε μία τέτοια ομάδα».
-Τι μπορούμε να περιμένουμε από εσένα την περίοδο, που έρχεται;
«Θα δώσω όσα περισσότερα μπορώ για να κερδίζουμε. Κι όπως ξαναείπα, αυτό είναι το κυριότερο: Να κερδίζουμε σε κάθε ματς και να το διασκεδάζουμε».
-Τι είναι αυτό, που κάνει το παιχνίδι σου διαφορετικό σε σχέση με άλλους πλέι μέικερ;
«Ξέρω να διαβάζω ένα παιχνίδι. Έχω την ικανότητα να αλλάξω ένα παιχνίδι αν χρειαστεί. Επίσης, μπορώ να βοηθήσω με τις ασίστ ή με το σκοράρισμα μου εφόσον μου ζητηθεί από την ομάδα».
-Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στους οπαδούς της ΑΕΚ;
«Ανυπομονώ πολύ να ξεκινήσει η αγωνιστική περίοδος. Ελπίζω να διασκεδάσουν με το μπάσκετ, που θα παίξουμε».
-Την τελευταία φορά, που μιλήσαμε μας είχες πει πως θα ψάξεις στο «google» για να μάθεις περισσότερα πράγματα για την Ελλάδα. Τι έμαθες τελικά;
«Ναι… Έψαξα και είδα ότι η Ελλάδα είναι πανέμορφη και οι άνθρωποι χαμογελούν συνέχεια. Η Αθήνα είναι πολύ όμορφη, και είναι κάτι που θέλω να ανακαλύψω από κοντά τους επόμενους μήνες».

Σχετικά άρθρα