Αρχική / Media (old articles) / Google: Αποφάσισε μείωση των προεγκατεστημένων εφαρμογών (bloatware) στις Android συσκευές
Google: Αποφάσισε μείωση των προεγκατεστημένων εφαρμογών (bloatware) στις Android συσκευές thumbnail

Google: Αποφάσισε μείωση των προεγκατεστημένων εφαρμογών (bloatware) στις Android συσκευές

Ένα από τα πιο εκνευριστικά πράγματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες smartphones/tablets, ανεξάρτητα την πλατφόρμα που επιλέγουν, είναι η ύπαρξη προεγκατεστημένων εφαρμογών (bloatware) που δεν μπορούν να αφαιρεθούν, τουλάχιστον όχι με εύκολο τρόπο από τον καθένα.

Στην περίπτωση του Android OS, η κατάσταση γίνεται αρκετά πιο ενοχλητική όταν πρόκειται για συσκευή με custom UI της εκάστοτε κατασκευάστριας (π.χ. TouchWiz στα Samsung), αλλά ακόμη και στο pure Android που χρησιμοποιούν π.χ. οι συσκευές της σειράς Nexus θα συναντήσετε εφαρμογές της Google που δεν είναι δυνατόν να αφαιρεθούν.

Η Google αναγνωρίζει ότι οι χρήστες έχουν κουραστεί μ’ αυτή την κατάσταση και ανακοίνωσε ότι θα μειωθεί ο αριθμός των προ-εγκαταστημένων εφαρμογών της και συγκεκριμένα οι Google+, Google Earth, Google Keep, Google Play Games, Google Play Books και Google Newsstand θα είναι μεν διαθέσιμες μέσα από το Google Play, αλλά θα μπορούν να αφαιρεθούν όπως κάθε άλλη εφαρμογή.

Καιρός είναι να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι το παράδειγμα της.

[via]

 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X