Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Γιούνκερ στη Θάνου: Να τηρηθούν οι προθεσμίες του προγράμματος
Γιούνκερ στη Θάνου: Να τηρηθούν οι προθεσμίες του προγράμματος  thumbnail

Γιούνκερ στη Θάνου: Να τηρηθούν οι προθεσμίες του προγράμματος

Είναι ουσιώδης η υποστήριξη της συμφωνίας επισημαίνει ο πρόεδρος της Κομισιόν σε επιστολή του προς την υπηρεσιακή πρωθυπουργό – Στάση αναμονής τηρούν οι Ευρωπαίοι, χωρίς παρεμβάσεις, αλλά με κοινό μήνυμα προς όλους: Η συμφωνία πρέπει να τηρηθεί ανεξαρτήτως κυβέρνησης


Συγχαρητήρια επιστολή έστειλε προς την νέα υπηρεσιακή πρωθυπουργό της Ελλάδας ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, περιορίζοντας πάντως τις αβρότητες μόλις… στην πρώτη πρόσταση. Ακολούθως, ο επικεφαλής της ΕΕ τονίζει την σπουδαιότητα του χρονικού οροσήμου που αναλαμβάνει την πρωθυπουργία της χώρας η Βασιλική Θάνου και εστιάζει σε δύο ζητήματα: Στην τήρηση και πιστή εφαρμογή του Μνημονίου, αλλά και στην επίλυση του μεταναστευτικού.


Ο κύριος Γιούνκερ τονίζει πως η Ελληνική Δημοκρατία έχει υπογράψει το Μνημόνιο και πως οι εταίροι και ειδικά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρούν εξόχως σημαντική την πλήρη υποστήριξή του. «Η ευρεία υποστήριξη και η έγκαιρη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων είναι απαραίτητη για την επιτυχία του», σημειώνει ο κύριος Γιούνκερ. Ακολούθως, εστιάζει στο ζήτημα των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, όπου επίσης καθιστά πολύ σημαντική την ανάγκη συνεργασίας των ευρωπαϊκών αρχών με τις ελληνικές για την καλύτερη αντιμετώπισή του.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στάθηκε στο πλευρό της Ελλάδας και των πολιτών της δείχνοντας το δρόμο για ένα καλύτερο μέλλον και θα συνεχίσει να το κάνει» επισημαίνει ακόμα ο κύριος Γιούνκερ, που τέλος, θέτει τον εαυτό του στη διάθεση της νέας πρωθυπουργού για οποιαδήποτε βοήθεια.
Στάση αναμονής τηρούν οι Ευρωπαίοι


Χωρίς ξεκάθαρες παρεμβάσεις, όπως εκείνες που είχαμε δει στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, η ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή παρακολουθεί τη διενέργεια των πρόωρων εκλογών στη χώρα μας. Κανένας από τους ευρωπαίους αξιωματούχους που έχουν σχολιάσει την απόφαση Τσίπρα να οδηγήσει τη χώρα στις κάλπες δεν έχει «ταχθεί» υπέρ ενός ή άλλου κόμματος ή αρχηγού, ενώ στην συντριπτική τους πλειοψηφία, όλοι θεώρησαν λίγο-πολύ ως αναμενόμενη, ίσως και «φυσιολογική» εξέλιξη την προσφυγή στις κάλπες. 
Εκεί που επίσης όλοι συμφωνούν όμως και είναι απολύτως ξεκάθαρο, είναι πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο «αλλαγών», όπως και αν το ευαγγελίζεται ο καθένας από τους εκπροσώπους της ελληνικής σκηνής. Σύσσωμοι οι Ευρωπαίοι το επαναλαμβάνουν σε όλους τους τόνους πως το πρόγραμμα έχει συμφωνηθεί, έχει υπογραφεί και μάλιστα πρέπει ήδη να έχει αρχίσει να εφαρμόζεται, από την απελθούσα αλλά και από την υπηρεσιακή κυβέρνηση. Στο ίδιο πλαίσιο άλλωστε, οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι από το Βερολίνο, ως το Παρίσι, ζητούσαν την γρήγορη διεξαγωγή των εκλογών, ενώ καλωσόρισαν τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη, ως ένα γνώριμο σε αυτούς πρόσωπο, λόγω της θέσης του στη διαπραγματευτική ομάδα της χώρας από τον Ιανουάριο και μετά.

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X