Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Τι είπε ο Χαϊκάλης για την κυπριακή εταιρία;
Τι είπε ο Χαϊκάλης για την κυπριακή εταιρία; thumbnail

Τι είπε ο Χαϊκάλης για την κυπριακή εταιρία;

Εξηγήσεις στο μείζον πολιτικό πρόβλημα τόσο για τον Αλέξη Τσίπρα όσο και για τον Πάνο Καμμένο, επιχείρησε να δώσει ο Παύλος Χαϊκάλης αναφορικά με τις αιτιάσεις ότι διατηρεί  κρυφή κυπριακή off shore εταιρεία. 


Χαϊκάλης: Δεν είμαι ούτε μέτοχος, ούτε ιδιοκτήτης 


Δεν είμαι ούτε μέτοχος ούτε ιδιοκτήτης της εταιρίας, είχα μία συνεργασία μέσω μιας συμφωνίας εκπροσώπησης, δήλωσε ο Παύλος Χαϊκάλης για τις καταγγελίες ότι διατηριούσε εξωχώρια εταιρία στην Κύπρο. Μετά το 2011 δεν είχα καμία σχέση, πρόσθεσε κατά τη διάρκεια της σχετικής συνέντευξης Τύπου. 


Ο κ. Χαϊκάλης υποστήριξε πως δεν υπάρχει η έννοια της κυπριακής οφσόρ, εφόσον πρόκειται για ευρωπαϊκή εταιρία και αυτή αφορούσε την διαχείριση των πνευματικών του δικαιωμάτων στην Κύπρο. 


Είχα συμφωνία με μια ευρωπαϊκή εταιρία η οποία λειτουργούσε σαν ατζέντης, σημείωσε ο κ. Χαϊκάλης. Αυτή η εταιρία δεν μου ανήκει, δεν έχω καμία σχέση, απλώς μια συμφωνία εκπροσώπησης για διαχείριση δικαιωμάτων, πρόσθεσε.


Ο κύριος Χαϊκάλης υποστήριξε ακόμα ότι οι απολαβές που είχε έχουν φορολογηθεί, ότι υπάρχουν τα παραστατικά, αλλά και ότι τα στοιχεία έχουν ελεγχθεί και "δεν βρέθηκε παρατυπία". Όσον αφορά στο πόθεν έσχες του 2011, υποστήριξε ότι δεν την δήλωσε γιατί δεν είχε κανένα εισόδημα.


Υποστήριξε ακόμη ότι όλα όσα συμβαίνουν με το θέμα έχουν ως στόχο "να πλήξουν εμένα, τους ΑΝΕΛ μέσω εμού και φυσικά την κυβέρνηση".


Το  ρεπορταζ του thetoc νωρίτερα


Το γεγονός ότι ο ίδιος παραδέχτηκε την ύπαρξή της, δηλώνοντας ότι την είχε για την προστασία των πνευματικών του δικαιωμάτων στην Κύπρο, ουδόλλως ελαφρύνει τη θέση του, δεδομένης της γνωστής σε όλους χρησιμότητας αυτού του είδους των εταιρειών στην κατεύθυνση της νόμιμης φοροαποφυγής, αλλά και του γεγονότος ότι απαγορεύεται η συμμετοχή υπουργών σε αυτές. 


Το ζήτημα προκαλεί τεράστια ζημιά στην εικόνα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, οι οποίοι δίνουν μάχη για να καταφέρουν να εκπροσωπηθούν στην επόμενη Βουλή, καθώς αφαιρεί ουσιαστικά το ηθικό πλεονάκτημα του -μονίμως καταγγέλλοντος σκάνδαλα άλλων- προέδρου του κόμματος.


Γνώριζε ή δε γνώριζε ο Πάνος Καμμένος την ύπαρξη της off shore Χαϊκάλη ή εμφανίζεται κατόπιν εορτής να παίρνει αποστάσεις και να του δείχνει την έξοδο από τα ψηφοδέλτια προκειμένου να διασωθεί ο ίδιος και το κόμμα του;


Στις 20/7 ορκίστηκε υφυπουργός του Αλ. Τσίπρα, στις 22/7 η πρώτη καταγγελία


Τα ερωτηματικά πληθαίνουν και για τον ίδιο τον απελθόντα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος μόλις έξι εβδομάδες πριν, στον ανασχηματισμό του Ιουλίου, τον διόρισε στη θέση του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης.


Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ο κ. Χαϊκάλης ανέλαβε καθήκοντα στις 20 Ιουλίου και δύο ημέρες μετά, στις 22/7, η Νέα Δημοκρατία, διά του Λευτέρη Αυγενάκη και άλλων 20 βουλευτών, καταθέτει την πρώτη ερώτηση στη Βουλή, ρωτώντας τον ίδιο τον πρωθυπουργό αν έχει ως μέλος του υπουργικού του συμβουλίο πολιτικό πρόσωπο κάτοχο υπεράκτιας εταιρείας.   


Δείτε εδώ την πρώτη ερώτηση από τις 22 Ιουλίου


Ακολούθησαν πέντε εβδομάδες ζωής της ανασχηματισθείσας κυβέρνησης Τσίπρα και ουδείς, ούτε ο τέως πρωθυπουργός ούτε κανένας συνεργάτης του, έδωσε εξηγήσεις δημόσια για τις καταγγελίες της ΝΔ.  


Τελεσίγραφο Καμμένου σε Χαϊκάλη


Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του προέδρου των ΑΝΕΛ, "ο Πάνος Καμμένος  επικοινώνησε σήμερα με τον βουλευτή Αττικής και τον κάλεσε να δώσει άμεσα συνέντευξη τύπου και να αποδείξει δημόσια με έγγραφα στοιχεία τους ισχυρισμούς του, αλλιώς δεν μπορεί να παραμείνει υποψήφιος με τους Ανεξάρτητους Έλληνες".


Παρόλο που ο ίδιος τελικά το παραδέχτηκε, δίνοντας κάποιες εξηγήσεις, οι ΑΝΕΛ επανήλθαν και με δηλώσεις του εκπροσώπου του κόμματος Τέρενς Κουίκ, τον καλούν εντός 24 ωρών να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση. 


"Επειδή οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θέλουν να τους βαραίνει καμία σκιά, ενημερώθηκα ότι ο Πρόεδρος του Κινήματος Πάνος Καμμένος θα τον καλέσει σήμερα στο γραφείο του και θα του ζητήσει μέσα σε 24 ώρες να ξεδιαλύνει με έγγραφα αποδεικτικά στοιχεία τα όσα δηλώνει προφορικά", τόνισε ο κ. Κουίκ (Alpha) και πρόσθεσε: 


"Τα στοιχεία αυτά θα πρέπει να τα προσκομίσει για άμεσο έλεγχο στην υπηρεσία της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής και να τα παραδώσει και στον αρμόδιο Υπουργό για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Παναγιώτη Νικολούδη". 


Πρόσθεσε μάλιστα ότι "δεν υπάρχουν, από και για κανέναν, περιθώρια για κάτι το διαφορετικό. Να επαναλάβω ότι οι ΑΝΕΛ θέλουν διαφάνεια και όχι σκιές, πόσω μάλλον στο εσωτερικό τους. Δίνουν ανελέητο αγώνα εναντίον όσων τους λασπολογούν, αλλά αυτόδεν σημαίνει ότι αποδέχονται την συγκάλυψη και ότι αν χρειαστεί δεν παίρνουν τις αυτονόητες προβλεπόμενες αποφάσεις τους".


Τον έλεγχο των ισχυρισμών Χαϊκάλη είχε ζητήσει σε χθεσινή συνέντευξή του ο Πάνος Καμμένος. 


Ποιά είναι η κυπριακή "πέτρα του σκανδάλου"


Σύμφωνα με την καταγγελία της ΝΔ, "την 10η Απριλίου 2008, ιδρύθηκε η offshore εταιρεία METROFIN LIMITED, "ιδιωτική εταιρεία περιορισμένης ευθύνης δια μετόχων", με μετοχικό κεφάλαιο 1.000 ευρώ διαιρεμένο σε χίλιες μετοχές αξίας 1 ευρώ εκάστη, η οποία παραμένει ενεργή μέχρι και σήμερα, με έδρα την Κύπρο, με διεύθυνση αλληλογραφία "Παμπορίδης και Συνεργάτες, Λεωφόρος Διγενή Ακρίτα 45-47, Κτήριο Παμπορίδη, 4ος όροφος". Οι σκοποί της εταιρείας όπως περιγράφονται στο καταστατικό είναι μεταξύ άλλων παροχής υπηρεσιών, εμπορικοί κ.α., σε περιοχές που δεν υπάγονται σε δασμούς".


Ποτάμι: Αυτό είναι το ήθος για το οποίο μιλά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ;


"Η υπόθεση με την off shore του κ. Παύλου Χαϊκάλη, υφυπουργού του κ. Τσίπρα, έρχεται “καρμπόν” από το παρελθόν. Οι εκ των υστέρων κινήσεις δεν πείθουν κανέναν. Όλοι καταλαβαίνουν ότι κάτω από την επιφάνεια αυτού που ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να εμφανίσει ως νέο, κρύβεται κάτι πολύ παλιό", τονίζει με ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X