Αρχική / Πολιτισμός / City life / Ο διευθυντής της Tate Modern στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Ο διευθυντής της Tate Modern στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης thumbnail

Ο διευθυντής της Tate Modern στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

O Chris Dercon, Διευθυντής της Tate Modernστο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης,Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου, 19.00.


Η ομιλία του διευθυντή ενός από τα μεγαλύτερα και πιο πρωτοποριακά κέντρα τέχνης του κόσμου έρχεται στην Αθήνα και δίνει μια ομιλία με τίτλο: «Το μουσείο του μέλλοντος» στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. 


Η συνάντηση είναι μεγάλης αξίας, αφού ο Chris Dercon, εκτός από διευθυντής της Tate Modern από το 2011 και υπεύθυνος για τη σύλληψη και την εκτέλεση του προγράμματος των εκθέσεων, είναι υπεύθυνος και για την εκπροσώπηση της Tate στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Ο πολλαπλός του ρόλος εγγυάται ότι στην ομιλία που θα πραγματοποιήσει, θα έχει πολλά να μας πει, χρήσιμα και ενδιαφέροντα για τη θέση των μουσείων στο σύγχρονο κόσμο και το μέλλον της μουσειακής τέχνης εν γένει. 


Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Η εξέλιξη κάθε μουσείου αποτελεί ουσιαστικό παράγοντα για την ανάπτυξή του ως οργανισμού. Δεν υπάρχει ούτε ένα μουσείο που να μην έχει αναπτυχθεί. Η εξέλιξη αυτή μεταλλάσσει την παρούσα μορφή του και η κύρια απάντηση που λάβαμε στο ερώτημα της αλλαγής ήταν: ας το ανοικοδομήσουμε! Όχι μόνο τώρα αλλά και στο μέλλον η εξέλιξη ενός μουσείου δεν αποτελεί απλά θέμα κτηριακών εγκαταστάσεων. Οφείλουμε να επαναπροσδιορίσουμε τί είδος μουσειακού χώρου μπορούμε και πρέπει να έχουμε.»


 Λίγα λόγια για τον ομιλητηή


Κατάγεται από το Βέλγιο.
Είναι Ιστορικός Τέχνης, σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ, και καλλιτεχνικός παραγωγός.
Στο παρελθόν έχει διατελέσει Διευθυντής του Haus der Kunst στο Μόναχο (2003-11), του Μουσείου Boijmans Van Beuningen (1996-2003), του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Witte de With (1990-95) στο Ρότερνταμ, καθώς και Διευθυντής Προγράμματος του Μουσείου PS1 της Νέας Υόρκης (1988-89).
Έχει υπάρχει επιμελητής και συν-επιμελητής μεγάλων εκθέσεων όπως: των André Cadere, Dan Graham, Konstantin Grcic, Hans Haacke, Carlo Mollino, Helio Oiticica, Paul Thek, Ai Weiwei και Franz West.
Είναι ερευνητής και έχει πραγματοποιήσει συνεργασίες με παραγωγούς διεθνούς εμβέλειας από τη Βραζιλία (1988), τη Βόρειο Αφρική (1992), την Ιαπωνία (1993), την Κίνα (1999), την Ινδία (2005), τη Δυτική Αφρική, τον Περσικό Κόλπο και τη Σαουδική Αραβία.
Το 2017 θα αναλάβει τη θέση του Διευθυντή  του Θεάτρου Volksbühne του Βερολίνου.

ESEL@ESEL.AT


Μumok Kino: Bruce Nauman. Kiesler-Preisträger 2014 – Laudatio Chris Dercon

Ο ρόλος του ως διευθυντής της Tate Modern

Από το 2011 συνέβαλε σημαντικά  στο «άνοιγμα» της Tate σε διεθνή προγράμματα, στις παραστατικές τέχνες και στον κινηματογράφο, προσελκύοντας ευρύτερα κοινά. Κατά τη διάρκεια της θητείας του πραγματοποιήθηκε η επέκταση  του κτιρίου και το άνοιγμα των Δεξαμενών ως μόνιμος χώρος για τις live παραστάσεις. Ανάμεσα στα άλλα, έχει διοργανώσει πειραματικές παραστάσεις  και μεγάλα blockbuster ταυτόχρονα, όπως οι εκθέσεις των Matisse  και Damien Hirst. Έχει δημοσιεύσει και επιμεληθεί πολλούς καταλόγους και καλλιτεχνικές εκδόσεις, ενώ έχει πραγματοποιήσει πολλές διαλέξεις διεθνώς. Αυτή την περίοδο μελετά το ένδυμα και το ύφασμα στην πάροδο του χρόνου. 


 Info


Επιμέλεια Προγράμματος: Αφροδίτη Γκόνου, Σύμβουλος Σύγχρονης Τέχνης, Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.
Γενική είσοδος: 5€, Φίλοι ΜΚΤ: είσοδος ελεύθερη.
Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015, 19.00 – 20.30 (ώρα προσέλευσης από τις 18.00). Λόγω περιορισμένων θέσεων, είναι απαραίτητη  η κράτηση θέσης ηλεκτρονικά στο www.cycladic.gr. Με την εξόφληση του εισιτήριου εξασφαλίζετaι η θέση, διαφορετικά οι κρατήσεις ισχύουν μέχρι τις 18.30.
Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά.
Τα έσοδα θα διατεθούν για την υποστήριξη της επόμενης έκθεσης σύγχρονης τέχνης του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Νεοφύτου Δούκα 4
T: 210 7228321-3
www.cycladic.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X